Länstrafiken Örebro

Movingo blir giltig för resor med Tåg i Bergslagen

Dela

I oktober lanserades den nya pendlarbiljetten Movingo som kombinerar regionaltåg och anslutande lokaltrafik i Mälardalen på en och samma biljett. Fr o m den 20 augusti 2018 utökas Movingo ytterligare då Tåg i Bergslagen* inom, Örebro-, Västmanlands- och Östergötlands län inkluderas i det länsöverskridande samarbetet.

Foto: Carina Andreasson/Mostphotos.com
Foto: Carina Andreasson/Mostphotos.com

Det är 17 nya tågstationer som tillkommer och det innebär att Movingo omfattar totalt 55 regionaltågsstationer i Mälardalen. Giltigheten på Tåg i Bergslagen är speciellt efterlängtat av dem som pendlar över länsgräns från Hallsberg och Kumla samt Lindesberg och Laxå.

-Vi är otroligt glada över att vi via MÄLAB har fått till giltigheten på Tåg i Bergslagen. Nu kommer våra resenärer att kunna resa på ett smidigare sätt inom Mälardalen utan att behöva fundera på vilken tågoperatör som kör sträckan, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro.

Movingo uppskattas av pendlarna

Hela idén med Movingo är ett smidigt och gränslöst resande, och sedan Movingo infördes i oktober 2017 har också resandet ökat i regionenUtslaget på alla sex regionaltågslinjer där Movingo gäller visar första kvartalet 2018 att resandeökningen når upp till 14 % jämfört med samma period förra året.

Event vid tågstationer den 16 augusti

För att uppmärksamma resenärer om nyheten anordnas event den 16 augusti vid några av länets tågstationer. I Örebro län hålls eventen vid Örebro resecentrum kl. 07.15-10.30, Laxå resecentrum kl 06.30-10.00 och vid Lindesbergs- och Hallsbergs resecentrum kl 15.00-18.30. På plats finns representanter från Movingo som delar ut kaffe och kundtidningar till pendlare och svarar på frågor kring biljetten och dess giltighet. Vid eventet i Örebro kommer även Länstrafiken finnas representerad och svara på frågor.

*Movingo gäller inte på Tåg i Bergslagen i Dalarna eller i Gävleborgs län  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Carina Andreasson/Mostphotos.com
Foto: Carina Andreasson/Mostphotos.com
Ladda ned bild

Länkar

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nu börjar fler nya bussar att trafikera Örebro län30.9.2019 10:00:00 CESTPressmeddelande

Idag börjar de nya blå och vita bussarna att rulla i Örebros stadstrafik och i stora delar i Örebro län. Då byts samtliga av Örebros stadsbussar ut, samt ytterligare regionbussar. Totalt är det 120 nya bussar som rullar ut i trafiken. Luftkonditionering, USB-uttag för laddning av mobiler och fler platser är några av nyheterna som Länstrafikens resenärer kan vänta sig när dem kliver ombord.

Busstrafik till södra Ladugårdsängen25.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

I mitten av december börjar Länstrafiken trafikera i området södra Ladugårdsängen. Området har expanderat de senaste åren och växer till att bli ett av Örebro kommuns mest tätbefolkade bostadsområden. Det är en satsning som görs med sikte att nå fler och nya resenärer i kollektivtrafiken. - Vi ser att vi kommer nå fler och nya resenärer när vi har möjligheten att erbjuda bussförbindelser till och från södra Ladugårdsängen och bostadsområdet längs Karlsdalsallén, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. Södra Ladugårdsängen får busstrafik genom ny körväg för linje 6 Linje 6 får med start den 15 december 2019 en ny körväg mellan Lavendelvägen och Sveaparken. Den nya körvägen innebär att linje 6 kommer att trafikera hållplatserna: Tybble Vårdcentral Lavendelvägen Karlsdalsallén (ny hållplats) Termikgatan (ny hållplats) Fatbursgatan Loftbodsgatan Tullängsskolan Södra allén Sveaparken, följt av ordinarie hållplatser i riktning mot Slottet och vidare mot Hjärsta Mer avgån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum