Länstrafiken Örebro

Movingo blir giltig för resor med Tåg i Bergslagen

Dela

I oktober lanserades den nya pendlarbiljetten Movingo som kombinerar regionaltåg och anslutande lokaltrafik i Mälardalen på en och samma biljett. Fr o m den 20 augusti 2018 utökas Movingo ytterligare då Tåg i Bergslagen* inom, Örebro-, Västmanlands- och Östergötlands län inkluderas i det länsöverskridande samarbetet.

Foto: Carina Andreasson/Mostphotos.com
Foto: Carina Andreasson/Mostphotos.com

Det är 17 nya tågstationer som tillkommer och det innebär att Movingo omfattar totalt 55 regionaltågsstationer i Mälardalen. Giltigheten på Tåg i Bergslagen är speciellt efterlängtat av dem som pendlar över länsgräns från Hallsberg och Kumla samt Lindesberg och Laxå.

-Vi är otroligt glada över att vi via MÄLAB har fått till giltigheten på Tåg i Bergslagen. Nu kommer våra resenärer att kunna resa på ett smidigare sätt inom Mälardalen utan att behöva fundera på vilken tågoperatör som kör sträckan, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro.

Movingo uppskattas av pendlarna

Hela idén med Movingo är ett smidigt och gränslöst resande, och sedan Movingo infördes i oktober 2017 har också resandet ökat i regionenUtslaget på alla sex regionaltågslinjer där Movingo gäller visar första kvartalet 2018 att resandeökningen når upp till 14 % jämfört med samma period förra året.

Event vid tågstationer den 16 augusti

För att uppmärksamma resenärer om nyheten anordnas event den 16 augusti vid några av länets tågstationer. I Örebro län hålls eventen vid Örebro resecentrum kl. 07.15-10.30, Laxå resecentrum kl 06.30-10.00 och vid Lindesbergs- och Hallsbergs resecentrum kl 15.00-18.30. På plats finns representanter från Movingo som delar ut kaffe och kundtidningar till pendlare och svarar på frågor kring biljetten och dess giltighet. Vid eventet i Örebro kommer även Länstrafiken finnas representerad och svara på frågor.

*Movingo gäller inte på Tåg i Bergslagen i Dalarna eller i Gävleborgs län  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Carina Andreasson/Mostphotos.com
Foto: Carina Andreasson/Mostphotos.com
Ladda ned bild

Länkar

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Busstrafik till södra Ladugårdsängen25.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

I mitten av december börjar Länstrafiken trafikera i området södra Ladugårdsängen. Området har expanderat de senaste åren och växer till att bli ett av Örebro kommuns mest tätbefolkade bostadsområden. Det är en satsning som görs med sikte att nå fler och nya resenärer i kollektivtrafiken. - Vi ser att vi kommer nå fler och nya resenärer när vi har möjligheten att erbjuda bussförbindelser till och från södra Ladugårdsängen och bostadsområdet längs Karlsdalsallén, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. Södra Ladugårdsängen får busstrafik genom ny körväg för linje 6 Linje 6 får med start den 15 december 2019 en ny körväg mellan Lavendelvägen och Sveaparken. Den nya körvägen innebär att linje 6 kommer att trafikera hållplatserna: Tybble Vårdcentral Lavendelvägen Karlsdalsallén (ny hållplats) Termikgatan (ny hållplats) Fatbursgatan Loftbodsgatan Tullängsskolan Södra allén Sveaparken, följt av ordinarie hållplatser i riktning mot Slottet och vidare mot Hjärsta Mer avgån

Satsning i maj: prova-på-kampanj riktad till anställda i samband med verksamhetsflytt8.5.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Efter flera lyckade prova-på-kampanjer i kollektivtrafiken genomförs nu en prova-på-kampanj riktad till anställda vid Örebro kommuns samhällsbyggnadskontor, som blir en av de första av flera inflyttande verksamheter i nybyggda Citypassagen. Cirka 350 anställda vid Örebro kommuns samhällsbyggnadsavdelning flyttar från ett hus i utkanten av stan med goda parkeringsmöjligheter till Citypassagen beläget ett stenkast från Örebro resecentrum med närhet till kollektivtrafiken. Med prova-på-erbjudandet som skickas ut under maj får de som tidigare rest med bil till och från sin arbetsplats en chans att inse fördelarna med att resa kollektivt. - Vi vet att många väljer att resa kollektivt om de får chansen att prova, och det här är ett strålande tillfälle att byta till ett klimatsmart resande. En verksamhetsflytt innebär oftast nya resmöjligheter och behov som gör att man ser över sina resvanor. I ett sådant läge vill vi underlätta för dem som vill testa att resa med tåg eller buss, säger Mirja

Utökade tider för resor med Flextrafiken i Karlskoga4.4.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Med start den 8 april förlängs tidsintervallet då du kan resa med flextrafiken i Karlskoga med 1 timme på vardagar och 2 timmar på lördagar. Flextrafiken är en bokningsbar minibuss alla kan boka och resa med och servicen finns till för att kunna ge alla bostadsområden i Karlskoga tillgång till kollektivtrafik. Länstrafikens ordinarie biljetter gäller ombord och enkelbiljettspriset är detsamma som för en resa med stadsbuss - inga extra kostnader tillkommer för resenärer som använder denna service. - I princip är det som att boka en taxi fast till samma pris som för en stadsbussresa cirka 10 kr för en ungdom, 21 kr för en vuxen och 43 kr för en familj. Märker vi att allt fler börjar nyttja Flextrafiken finns möjlighet att fortsätta driva Flextrafik även efter att det treåriga projektet med att testa det löpt ut, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. - Flextrafiken är ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken i Karlskoga som ger en ökad tillgänglighet för d

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum