Business Region Göteborg AB

”Mr Green Bond” är Årets Finansprofil

Dela

Magnus Borelius är Årets Finansprofil 2016. Som Göteborgs Stads finanschef såg han 2013 till att Göteborg, som första stad i världen, lanserade gröna obligationer. Hans arbete har påverkat städer och regioner globalt och i november tog han emot FN:s klimatpris för Momentum for Change.

Det årliga evenemanget Finansdagen samlar finanssektorn i Göteborgsregionen och i år bjöds på seminarium med analys av framtidsutsikterna som påverkar den globala ekonomin. Samtidigt utsågs Årets Finansprofil.

Förra året var det Collector Banks vd, Stefan Alexandersson, som tog hem priset. Året före det gick titeln till forskaren Erik Hjalmarsson vid Handelshögskolan. Under finansfrukosten den 1 december utsågs Magnus Borelius till Årets Finansprofil.

Motivering till Årets Finansprofil 2016:

Som en av den hållbara finansvärldens främsta ambassadörer satte han Göteborg på kartan när vi, som första stad i världen, emitterade gröna obligationer 2013. Han har med personligt engagemang skapat en grön, global våg kring gröna obligationer, där pengarna är öronmärkta för klimatvänliga investeringsprojekt. Hans arbete har bidragit till att Göteborg år 2015 blev Årets Klimatstad och att staden har fått högsta kreditvärdering. Nyss tog han emot FN:s klimatpris för Momentum for Change på COP22. Årets Finansprofil är Magnus Borelius, Göteborgs Stads finanschef. Vår egen Mr. Green Bond.

- Jag är superglad för det här priset. Att få den här uppmärksamheten ger energi att springa ännu fortare. Vi har haft en fantastisk resa i en fråga som är viktig både internationellt och lokalt, säger Magnus Borelius, finanschef, Göteborgs Stad.

Se vår intervju med Magnus Borelius här Så här har Göteborgs Stads upplåning förändrats.

Finansdagen arrangeras av FinansKompetensCentrum, som drivs av Business Region Göteborg. Det är föreningens medlemmar som röstar fram Årets Finansprofil.

FinansKompetensCentrum är en oberoende ideell förening med syfte att synliggöra och marknadsföra Göteborg som ett viktigt finansiellt centrum. Finanssektorn utgör en motor för ekonomin och har stor betydelse för regionens affärsmiljö. Föreningen bildades 2001 och har idag 80 av regionens finansföretag som medlemmar.

Kontakter

Göteborgs Stad

Magnus Borelius, finanschef, Årets Finansprofil 2016

Telefon: 031-368 00 23

Mejl: magnus.borelius@stadshuset.goteborg.se

FinansKompetensCentrum/Business Region Göteborg

Karin Eriksson, ansvarig FinansKompetensCentrum

Telefon: 031-367 61 59

Mejl: karin.eriksson@businessregion.se

Nyckelord

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Göteborgs innovativa transportlösningar lockar hit delegation från åtta länder14.9.2018 13:03Pressmeddelande

Städer världen över måste utveckla sina transportlösningar för att öka rörligheten och minska utsläppen. Göteborg, som är först i världen med att undersöka samspelet mellan självkörande fordon och långsiktig stadsplanering, visar den 17 och 18 september upp den senaste utvecklingen när staden gästas av en internationell delegation från åtta länder. På programmet står bland annat provkörning av eldrivna lastcyklar längs Stora Hamnkanalen.

Kraftig ökning av företagens lönesumma20.6.2018 15:33Pressmeddelande

Företagens lönesumma i Göteborgsregionen ökar kraftigt och landar på nära sju procent vilket är rejält högre än rikssnittet. Det framgår av årets andra Konjunkturrapport som Business Region Göteborg presenterar i dag. – Merparten av lönesumman består av att det skapats fler nya högkvalificerade och högavlönade jobb i regionen inom den privata sektorn, säger Peter Warda, analytiker på Business Region Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum