Moderata Ungdomsförbundet

MST: "Högskoleprovet ställs in på grund av ministerns ointresse"

Dela

Idag, 1 september, kom beskedet att höstens högskoleprov inte blir av. Provet skulle ha genomförts den 18 oktober. ”Högskoleprovet ställs in på grund av högskoleministerns lathet”, säger Lucas Ljungberg riksordförande Moderata Studenter.

Lucas Ljungberg, riksordförande MST
Lucas Ljungberg, riksordförande MST

- Hade högskoleminister Matilda Ernkrans tagit tag i frågan när vårens högskoleprov ställdes in och inte väntat i 129 dagar med att tillsätta en utredning hade provet i oktober kunna genomföras, säger Lucas Ljungberg riksordförande Moderata Studenter.

Huruvida högskoleprovet kan genomföras har diskuterats flitigt de senaste veckorna. För ett antal dagar sedan kom beskedet att Universitets- och högskolerådet (UHR) hade fått i uppdrag att se över möjligheterna till ett prov efter att olika kommuner samt Moderaterna i riksdagen har drivit på i frågan. Nu kommer beskedet att det inte blir något prov.

Moderata studenter (MST) ser dagens besked som ett svek mot landets unga. 

- Istället för att ministern har tagit på sig ledartröjan och visat ansvar har hon kommit med bortförklaringar och svikit ungdomar som vill studera vidare. Sverige förtjänar en minister som tar sitt ansvarsområde på allvar, avslutar Lucas Ljungberg riksordförande MST. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lucas Ljungberg, riksordförande MST
Lucas Ljungberg, riksordförande MST
Ladda ned bild

Om

Moderata Ungdomsförbundet
Moderata Ungdomsförbundet
Blasieholmsgatan 4A
111 48 Stockholm

079-3476113http://www.muf.se

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största och viktigaste politiska ungdomsförbund med 14 000 medlemmar.

Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande heter Matilda Ekeblad. 

Följ Moderata Ungdomsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderata Ungdomsförbundet