Svenska Friidrottsförbundet

MTR Express och Svensk Friidrott arrangerar ”Finnkampståget”

Dela

Den 24-25 augusti går den anrika landskampen Finnkampen mellan Sverige och Finland av stapeln på Stockholms stadion. Inför 2019 års upplaga kommer MTR Express och Svensk Friidrott fördjupa sitt partnerskap och tillsammans arrangera Finnkampståget - ett eventtåg för alla friidrottsintresserade som vill uppleva Finnkampen på plats.

Finnkampen, som hade premiär 1925, har genom åren vuxit till en stor och unik prestigekamp mellan Sverige och Finland. Landskampen genomförs vartannat år i Sverige och vartannat år i Finland, och är numera den idag enda levande landskampen i friidrott i världen.

- Vi är glada att i samarbete med MTR Express erbjuda alla göteborgare att tillsammans åka till Finnkampen i Stockholm. Göteborg har väldigt många duktiga friidrottare och Finnkampen är verkligen en angelägenhet för hela landet! Med en härlig atmosfär på läktarna i kombination med svenskt ”jävlaranamma” ska vi besegra den finska sisun, säger Stefan Olsson, Generalsekreterare för Svensk Friidrott.

Den som bokar Finnkampståget får tåg tur och retur från Göteborg, hotell, supporterkit, tvådagarsbiljett till tävlingen samt mat och dryck på Klubb Sverige inkluderat i priset. Dessutom kommer det även finnas överraskningar ombord för att maximera friidrottsupplevelsen.

- I år går Finnkampen av stapeln i Stockholm så vi hoppas kunna bidra till att locka många Göteborgare att ta tåget till huvudstaden för att heja fram våra svenska stjärnor. För att verkligen komma in i Finnkampsstämningen kan vi varmt rekommendera Finnkampståget – det kommer bli en resa utöver det vanliga, säger Peder Osterkamp, kommersiell chef på MTR Express.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är rättvis och ärlig, och en individuell utmaning.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

Svensk Friidrott och RaceONE lanserar plattform för virtuella lopp27.3.2020 13:01:58 CETPressmeddelande

När många lopp ställs in för att begränsa smittspridningen av coronaviruset covid-19 tappar både löpare och föreningar en motivationsfaktor och värdefulla intäkter. För att stävja detta har Svensk Friidrott i samarbete med RaceONE tagit fram en tjänst för virtuella lopp. En alternativ loppupplevelse som både hjälper löpare att jobba mot sina mål och bidrar till intäkter för föreningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum