Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

MUCF deltar i internationell konferens om inkludering av unga nyanlända

Dela

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, deltar i en konferens 25–27 september i Ljubljana, Slovenien, om unga migranter, flyktingar och asylsökande.

På konferensen i Ljubljana samlas 80 europeiska ungdomsledare, intressenter och beslutsfattare. Konferensen handlar om hur unga kan arbeta med att stödja unga flyktingar i Europa i så kallad ”peer learning”.

MUCF deltar på mötet för att sprida kunskap om Youmo.se och om vägledningen Youmo i praktiken. Youmo.se är en webbplats med information om kroppen, sexualitet, hälsa och relationer för 13–20-åringar på olika språk. Allt innehåll finns på lätt svenska och på arabiska, dari, somaliska och tigrinja. Innehållet har tagits fram i nära samarbete med unga själva och de yrkesgrupper som möter dem. Bakgrunden är att många unga nyanlända inte vet var de ska få tag på information om just hälsa, sex, jämställdhet, relationer och vilka rättigheter de har i Sverige. Vägledningen Youmo i praktiken vänder sig till personer som möter unga nyanlända i sina yrkesroller.

- Det är en mänsklig rättighet att få tillgång till information om frågor som rör hälsa, sexualitet och jämställdhet. För oss är det här ett utmärkt tillfälle att kunna sprida vår metod till fler som arbetar med unga runt om i Europa, säger Lena Nyberg, generaldirektör, MUCF.

På konferensen står bland annat följande frågor i fokus: jämställdhet och HBTQ-perspektiv, välmående och psykisk hälsa, sektorsövergripande samarbeten och att ge röst åt eller företräda unga nyanlända.

Konferensen är en del av MUCF:s EU-projekt Becoming a part of Europe.

Ta del av sajten Youmo.se

Ladda ner handledningen "Youmo i praktiken" här.

Nyckelord

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Liedbergsgatan 4
352 30 Växjö

010 160 10 00https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

SSU Skåne räknas bort när statsbidrag tilldelas12.12.2018 09:08:36Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har idag beslutat om tilldelningen av organisationsbidrag till SSU för 2019. SSU får fortsatt statsbidrag, men får inte tillgodoräkna sig de föreningar och medlemmar som ingår i SSU Skåne. Beslutet har fattats mot bakgrund av SSU Skånes upprepade brister att leva upp till demokratikriteriet, som är ett krav enligt förordningen som styr bidraget. Bristerna hos SSU Skåne har framkommit under hösten 2018.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum