Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

MUCF deltar på Forum Jämställdhet i Luleå

Dela

Konferensen Forum Jämställdhet hålls i år den 30–31 januari i Luleå. MUCF medverkar med ett seminarium om hur jämställdhetsperspektiv kan tillämpas inom bidragsgivning.

Torsdag 31 januari kl 12-13 håller MUCF ett metodseminarium på Forum Jämställdhet om hur bidragsgivare som kommuner, regioner, myndigheter och andra organisationer kan säkerställa att medel för att stötta olika projekt, områden och syften kommer alla till del på lika villkor.

- Vi kommer att dela med oss av vår erfarenhet från processer och resultat. Vi ger tips på hur jämställdhetskriterier, stöd och rutiner kan utformas samt hur du kontrollerar att de sökande organisationerna bedriver en verksamhet som främjar jämställdhet, säger Lotta Persson, chef för Avdelningen för stöd och samverkan på MUCF.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har de senaste åren bedrivit ett utvecklingsarbete för tillämpning och bedömning av demokrativillkoren vid bidragsgivning där jämställdhet ingår.

För mer info kontakta presstjänsten på 010 160 10 20 eller press@mucf.se

Nyckelord

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Liedbergsgatan 4
352 30 Växjö

010 160 10 00https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

SSU Skåne räknas bort när statsbidrag tilldelas12.12.2018 09:08:36Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har idag beslutat om tilldelningen av organisationsbidrag till SSU för 2019. SSU får fortsatt statsbidrag, men får inte tillgodoräkna sig de föreningar och medlemmar som ingår i SSU Skåne. Beslutet har fattats mot bakgrund av SSU Skånes upprepade brister att leva upp till demokratikriteriet, som är ett krav enligt förordningen som styr bidraget. Bristerna hos SSU Skåne har framkommit under hösten 2018.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum