Moderata Ungdomsförbundet

MUF: Lövin bör ta sitt ansvar och avgå

Dela

I fredags offentliggjordes utredningen om framtidens flygbränsle ”biojet”. Som utredare har regeringen utsett före detta språkröret för Miljöpartiet, Maria Wetterstrand. Att Wetterstrand sitter i styrelsen för ett bolag som får statligt stöd för att forska i att utveckla grönt flygbränsle anser Moderata Ungdomsförbundet är ett fall av jäv. När det framkommer att Wetterstrand dessutom äger aktier i bolaget blir situationen helt oacceptabel. Den ansvariga ministern Isabella Lövin måste krävas på ansvar.

Foto: Oliver Rykatkin
Foto: Oliver Rykatkin

Genom fredagens offentliggörande av utredningen gällande framtidens flygbränsle framkommer det att 30 procent av flygbränslet som tankas i Sverige år 2030 bör vara förnybart. Ett steg i rätt riktning för miljön men det som är anmärkningsvärt är att utredningen är utförd av Maria Wetterstrand, tidigare språkrör för MP men även styrelseledamot och aktieägare i företaget Cortus Energy. Ett företag som har fått stöd från Energimyndigheten att undersöka möjligheterna att producera förnybart biobränsle i Sverige.

- Det är inget annat än absurt att regeringen har valt att ge den här utredningen till Wetterstrand som har stora ekonomiska incitament i utredningens vägval. Att departementet kände till Wetterstrands koppling till Cortus Energy när utredningen tillsattes gör Isabella Lövin ytterst ansvarig för händelsen, säger Benjamin Dousa, förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet.

Via sin styrelsepost i bolaget är Wetterstrand skyldig att alltid se till bolagets bästa genom aktiebolagslagen. Något som även regeringen ska känna till.

- Det här kan inte ses som något annat än en grov överträdelse och det är ren och skär korruption. Isabella Lövin har utsett en partikamrat som inte är lämplig och med anledning av det som har framkommit under de senaste dagarna borde ministern ställa sin ministerpost till förfogande, avslutar Dousa. 

Kontakter

Bilder

Foto: Oliver Rykatkin
Foto: Oliver Rykatkin
Ladda ned bild

Om

Moderata Ungdomsförbundet
Moderata Ungdomsförbundet
Blasieholmsgatan 4A
111 48 Stockholm

079-3476113http://www.muf.se

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största och viktigaste politiska ungdomsförbund med 14 000 medlemmar.

Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande heter Benjamin Dousa.

Följ Moderata Ungdomsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderata Ungdomsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum