Moderata Ungdomsförbundet

MUF satsar på utlandsröster

Dela

Redan nu på torsdag, den 28 juli, kan man börja rösta i riksdagsvalet om man bor utomlands. Detta berör 660 000 svenskar och historiskt brukar många utlandssvenskar rösta på Moderaterna. I förra valet var det dock bara 40 procent som röstade. Därför kommer Moderata Ungdomsförbundet på torsdag anordna utlandsröstnings-LAN där vi samlar medlemmar runtom i hela Sverige för att skriva till vänner, släktingar och bekanta man vet bor utomlands.

- I denna valrörelse fortsätter Moderata Ungdomsförbundet den historiska storsatsningen på utlandsröstningen genom att anordna digitala LAN i hela landet, och genom att ha nära samarbete med våra systerförbund i exempelvis Norge och Finland. Utlandssvenskar är en kärnväljargrupp för oss men som vi kanske inte helt lyckas mobilisera, säger Matilda Ekeblad, förbundsordförande MUF.

- Man brukar säga att valet avgörs på valdagen, men det är inte helt sant. För oss drar valspurten i gång redan nu på torsdag då de första rösterna på Moderaterna kommer att läggas, säger Matilda Ekeblad.

Hör av er till presskontakten nedan om ni vill komma i kontakt med Matilda Ekeblad.

Kontakter

Om

Moderata Ungdomsförbundet
Moderata Ungdomsförbundet
Box 2080
103 12 Stockholm

079-3476113http://www.muf.se

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största och viktigaste politiska ungdomsförbund med över 10 000 medlemmar. Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande heter Douglas Thor.

Följ Moderata Ungdomsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderata Ungdomsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum