Moderata Ungdomsförbundet

Muf tror sig kunna driva igenom marknadshyror

Dela

Till Moderaternas arbetsstämma om två veckor har Moderaternas partiledning lagt förslag för att få ett ökat byggande och fler bostäder. Bland annat vill man ”att nuvarande hyresreglering” ses över samt "att en friare hyressättning vid nybyggnation ska utredas".

Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet
Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet

Muf vill gå längre. Muf-ordföranden Benjamin Dousa har tillsammans med Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, lämnat in en reservation. De vill ändra formuleringarna till "att en fri hyressättning vid nybyggnation ska införas” samt "att nuvarande hyresreglering ersätts med fri hyressättning även i det befintliga beståndet”.

– Jag tror att partiledningen är väldigt nervösa nu. För allt tyder ju egentligen på att vi får igenom det, säger Benjamin Dousa, till Altinget.

Dousa berättar att han har förhandlat med Stockholms stad och län. Deras ombud i kombination med Muf-ombud som återfinns i alla länsförbund kommer att räcka, menar Dousa.

– I Stockholm är det jätteviktigt med marknadshyror för det byggs för få bostäder. I Skaraborg kanske det inte alls är en lika stor fråga. Då handlar det i första hand om att koordinera ett politiskt anfall från Muf och Stockholmsregionen tillsammans, säger han.

Läs hela artikeln här: http://www.altinget.se/artikel/muf-tror-sig-kunna-driva-igenom-markandshyror

Benjamin Dousa utvecklar gärna sitt resonemang! Hör av er!

Kontakter

Bilder

Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet
Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet
Ladda ned bild

Om

Moderata Ungdomsförbundet
Moderata Ungdomsförbundet
Blasieholmsgatan 4A
111 48 Stockholm

079-3476113http://www.muf.se

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största och viktigaste politiska ungdomsförbund med över 13 000 medlemmar.

Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande heter Benjamin Dousa.

Följ Moderata Ungdomsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderata Ungdomsförbundet

MUF: Lövin bör ta sitt ansvar och avgå6.3.2019 16:48:57 CETPressmeddelande

I fredags offentliggjordes utredningen om framtidens flygbränsle ”biojet”. Som utredare har regeringen utsett före detta språkröret för Miljöpartiet, Maria Wetterstrand. Att Wetterstrand sitter i styrelsen för ett bolag som får statligt stöd för att forska i att utveckla grönt flygbränsle anser Moderata Ungdomsförbundet är ett fall av jäv. När det framkommer att Wetterstrand dessutom äger aktier i bolaget blir situationen helt oacceptabel. Den ansvariga ministern Isabella Lövin måste krävas på ansvar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum