Spanska Turistbyrån

Multiäventyr i Spanien

Dela

Spanien har behaglig temperatur under större delen av året och en varierande natur, allt från öken- och vulkanlandskap till floder, dalar, branta klippor och höga berg. Kombinationen blir en fantastisk miljö för att utöva sport i naturen. Vi ger dig här några förslag på olika aktiviteter du kan njuta av utomhus.

Ordesa y Monte Perdido nationalpark (Huesca).
Ordesa y Monte Perdido nationalpark (Huesca).

CANYONING, ADRENALINSTINNA ÄVENTYR BLAND KLIPPOR OCH VATTENFALL

Den bästa tiden att utöva denna sport är från vår till höst. Canyoning går ut på att vandra, klättra, hoppa och simma för att ta sig fram längs en flod eller ett vattendrag. Ett mycket populärt område är naturparken Sierra y Cañones de Guara i Huesca, Aragonien. Där finns ett av de största koncentrerade områden av raviner i Europa. I norra Spanien är nationalparken Picos de Europa en utmärkt plats. Anmärkningsvärda platser i Andalusien inkluderar Garganta Verde i Grazalema naturpark, Río Guadalmina och Río Verde.

Rafting / Turismo Castilla La ManchaForsränning i Castilla La Mancha.

FORSRÄNNING

Forsränning kan utövas under hela året, även om vattenflödet i floderna kan variera. Detta är en rolig sport som passar alla målgrupper och det är vanligt med turer arrangerade för barn. Två av de mest kända floderna i Europa för forsränning finns i Pyrenéerna och är Noguera Pallaresa och Noguera Ribagorzana i Katalonien. Andra bra alternativ även de i norra delen av landet är floderna Cares och Deva, nära Picos de Europa. I Andalusien är populära områden Alto Guadalquivir och floden Genil. 

ÄVENTYRSPARKER

Äventyrsparker är inhägnade områden i naturen där du kan bedriva ett brett utbud av aktiviteter såsom höghöjdsbanor och zipline, snöskovandring, bågskytte, orientering, klättring, paintball… Detta är idealiska platser för en dag med spänningsfyllda aktiviteter utomhus och du hittar dem över hela landet. Många har även program speciellt utformade för barn.

Doñana nationalpark (Huelva, Andalusien)Doñana nationalpark (Huelva, Andalusien).

FYRHJULSDRIVNA TERRÄNGFORDON 

Vilket äventyr att ge sig ut i terrängfordon och utforska svåråtkomliga stora naturlandskap. Det finns organiserade turer över hela landet. På detta sätt kan du upptäcka intressanta platser som halvöken i naturparken Bardenas Reales i Navarra, slätterna i Ebrodeltats naturpark i Katalonien och Nationalparken Doñana i Andalusien. 

LUFTBALLONG

Om du vill känna dig som en fågel och ta in Spaniens naturliga skönhet från luften så prova den här upplevelsen! En annorlunda ljudlös flygtur utan brådska och med endast vinden som vägledning. Det finns gott om alternativ i Katalonien, som att se bergskedjan Pyrenéerna från luften eller det vulkaniska landskapet i La Garrotxa. Eller varför inte glida fram över de vidsträckta vingårdarna i Rioja. Om du vill se vackra havsvyer finns det ett brett utbud till exempel på Costa Brava och Mallorca eller i Baskien och Valencia. 

Tänk på att de flesta av dessa aktiviteter bör du boka genom specialiserade företag som har auktoriserade instruktörer och guider. Så att du förutom att ha roligt och njuta av miljön även gör det på säkrast möjliga sätt.

Lär dig mer om Spanien på Spain.info.

Läs bestämmelser för att resa tryggt på travelsafe.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ordesa y Monte Perdido nationalpark (Huesca).
Ordesa y Monte Perdido nationalpark (Huesca).
Ladda ned bild
Vingårdarna i La Rioja.
Vingårdarna i La Rioja.
Ladda ned bild
Ordesa y Monte Perdido nationalpark (Huesca).
Ordesa y Monte Perdido nationalpark (Huesca).
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

http://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum