Sigtuna kommun

Mutumba ska inspirera Sigtuna kommuns ungdomar

Dela

Martin Mutumba hamnade i fel sällskap och var illa ute under några år, men han lyckades ta sig från botten till toppen – tack vare sin dedikation till fotbollen. Den 22 december kommer han till Brobygget X-mas Cup i Vikingahallen för att hänga med kommunens ungdomar och berätta om sin livsresa.

- Jag hoppas att våra ungdomar ska se de möjligheter som finns att påverka sin framtid, både genom idrott och på andra sätt, säger Monica Fries, föreningskonsulent på Sigtuna kommun.

Dan före dan före dopparedan spelas fotbollsturneringen X-mas Cup i Vikingahallen, som en del av Brobygget By Night.

Förutom en kul kväll och fina priser kommer de medverkande ungdomarna förhoppningsvis att få med sig något ännu mer värdefullt hem.
- Vi har bjudit in Martin Mutumba. Det ska bli intressant att höra om ”resan” som han har gjort med hjälp av idrotten, och hur han förmedlar sina erfarenheter. Brobyggets ledord är ”Kamratskap, framtidstro och respekt” och Martin kommer genom sin föreläsning att beröra alla tre och sätta ord på vad de står för, berättar Camilla Folmer-Hansen, som är samordnare för föreningsledarna i Brobygget.  
Martin Mutumba, 33 år, har hyllats och beundrats som fotbollsspelare och bland annat varit med och vunnit SM-guld och Svenska Cupen med AIK 2009. Nu är han scout för klubben.
Men livet har inte alltid varit på topp.
Efter ett benbrott tappade han motivationen för fotbollen och i och med det även sin identitet. Han fick sparken från sin klubb och har tidigare berättat i olika intervjuer om hur han då började umgås med personer i sin hemort Rinkeby som inte var bra för honom och att han var nära att hamna i fängelse. ”Jag började hänga med fel människor och blev själv en fel människa”, har han sagt.

2006 dömdes han till samhällstjänst för misshandel.
Hans vilja och kärlek till fotbollen blev hans räddning – och tre år senare kunde han tatuera in ”AIK Guld 2LAX9” på bröstet.

- Jag hoppas att våra ungdomar ska få inspiration och energi av att träffa en förebild som berättar om sin livsresa och de utmaningar han stött på under uppväxten, och hur han låtit idrotten och fotbollen påverkat sitt liv och sina livsval. Även om alla naturligtvis inte kan bli bland de bästa i Sverige i sin idrott, så kan rätt tankesätt hjälpa ungdomar till att fundera över, och förhoppningsvis göra, medvetna val här i livet och på så sätt hitta sin väg framåt, säger Monica Fries.
Fotbollsturneringen Brobygget X-mas Cup spelas i Vikingahallens A-hall samtidigt som andra idrottsaktiviteter för ungdomarna äger rum i B-hallen. Aktiviteterna pågår mellan klockan 18-24 på lördagskvällen och Martin Mutumba kommer att vara på plats 19-23. Alla ungdomar över 13 år är välkomna. 
Brobygget By Night är ett samarbete mellan kommunen och olika föreningar i kommunen för att ungdomarna ska ha möjlighet till meningsfulla aktiviteter på fredags- och lördagskvällar.

Presskontakt:
Anna Jernberg Carlson
Pressansvarig Sigtuna kommun
073-666 53 36
anna.jernberg-carlson@sigtuna.se

Monica Fries
Föreningskonsulent Sigtuna kommun
070-085 15 60
monica.fries@sigtuna.se

Om

Sigtuna kommun
Sigtuna kommun
Södergatan 20
195 85 Märsta

08-591 260 00https://www.sigtuna.se

Sigtuna kommun har drygt 47 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Följ Sigtuna kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sigtuna kommun

Inför ett modernt krig - så förbereder sig Sigtuna kommun7.8.2019 09:56:01 CESTPressmeddelande

Tänk dig att du plötsligt inte har tillgång till vare sig elektricitet eller vatten. Att du inte har möjlighet att ta dig någonstans på grund av kaos i trafiken. Att du inte kommer åt någon typ av information kring vad som händer. Vad gör du? Tove Lundlycke, säkerhetsstrateg i Sigtuna kommun, har bland annat som fokus att informera och förbereda organisationen och invånarna på olika krisscenarion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum