Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) slår upp portarna i Växjö

Dela

Idag den 1 februari 2019 fortsätter MUCF sin verksamhet i Växjö.

I september 2017 beslutade regeringen att MUCF skulle omlokaliseras till Växjö senast den 1 februari 2019. Nu är flytten genomförd och omkring 60 medarbetare, både nyrekryterade från regionen och medföljande från Stockholm, kliver in på sitt nya jobb i Växjö.

- Det är med stolthet jag kan konstatera att vi tillsammans, gamla och nya medarbetare, har flyttat en hel myndighet samtidigt som vi lyckats upprätthålla verksamheten och fortsatt vårt viktiga arbete med ungdomspolitik och politiken för civilsamhället. Det har varit en stor utmaning, men nu är lokaliseringen genomförd och vi ser mycket fram emot att arbetet kan återupptas med full kraft, säger Lena Nyberg, generaldirektör för MUCF.

- Vi har blivit väl mottagna i Växjö och fått bra stöd från både kommunen och lokala aktörer, säger Lena Nyberg.

MUCF:s kontor ligger centralt i Växjö, på Liedbergsgatan 4, nära järnvägsstationen. Officiell invigning av myndighetens säte i Växjö sker vid senare tidpunkt.

För mer information kontakta presstjänsten på telefon 010 160 10 20 eller press@mucf.se.

Bilder

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Liedbergsgatan 4
352 30 Växjö

010 160 10 00https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

SSU Skåne räknas bort när statsbidrag tilldelas12.12.2018 09:08:36Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har idag beslutat om tilldelningen av organisationsbidrag till SSU för 2019. SSU får fortsatt statsbidrag, men får inte tillgodoräkna sig de föreningar och medlemmar som ingår i SSU Skåne. Beslutet har fattats mot bakgrund av SSU Skånes upprepade brister att leva upp till demokratikriteriet, som är ett krav enligt förordningen som styr bidraget. Bristerna hos SSU Skåne har framkommit under hösten 2018.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum