Enköpings kommun

Nanna De Wilde – curator och konstnär i Konstfönster Joar

Dela

Konstnär Nanna De Wilde har fått uppdraget att curera de kommande fem utställningarna i Konstfönster Joar. Hon ansvarar därmed för utställningarnas koncept och val av konstnärer. Utställningsserien är sammansatt utifrån en tematik – fem konstnärskap som på olika sätt utforskar drömmar. Först ut är Nanna De Wilde.

Den 14 april öppnar seriens första utställning ”Pink Venus” av Nanna De Wilde.
I utställningen visas collage och objekt.

– Titeln refererar till en nyans på ett läppstift som för min tanke till både måleri och glansiga modetidningar men också till kärlekens gudinna Venus, snäckan och havet, säger Nanna De Wilde.

Porslinsföremålen och collagen blir förkroppsligade. Vi rör oss mellan yta och djup, lust och kött, vilket också aktiveras när vi tittar in genom Konstfönstret.

Nanna de Wilde arbetar med måleri, foto och installation. Det abstrakta och föreställande, det vackra och det som stör, är återkommande teman. Liksom undersökandet av maktpositioner och den kvinnliga identiteten. Att se, vilja bli sedd och att visa upp sig men samtidigt bli blottad. 

Konstnär Nanna de Wilde är född och uppvuxen i Västerås. Hon är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan och bor och verkar i Stockholm.

Konstfönster Joar – ett galleri i miniformat med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt
Konstfönster Joar startades 2017 och är Enköpings kommuns galleri i ett markgående fönster på Ågatan 29.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum