När man ska välja soffa för utomhusbruk

Dela

Vid val av utomhussoffa är det bra att ta hänsyn till ett par saker. Dessa är användningsområden, storlek, material, stil, komfort och hållbarhet.

Användningsområden

När du väljer en soffa utomhus är det viktigt att tänka på hur den kommer att användas. Om den kommer att placeras på en täckt uteplats eller ett annat skyddat område kan vilken typ av soffa som helst övervägas. Om soffan däremot kommer att placeras på en otäckt uteplats eller i ett område som utsätts för direkt solljus är det viktigt att välja en soffa som är särskilt utformad för utomhusbruk. Om soffan dessutom kan komma i kontakt med vatten (från regn eller vattenspridare) är det viktigt att välja en soffa som tål att bli blöt utan att ta skada.

Storlek

Storlek är en viktig faktor. Du vill ju säkert att soffan ska vara tillräckligt stor och bekväm. Fundera på antal personer som du tänker ska kunna sitta i den. Du måste också ta hänsyn till höjden på din utomhussoffa. En standard soffa har sin sittyta ungefär 40-45 cm från marken, men om du har längre gäster eller om du vill använda soffan som säng, ska du leta efter en högre modell. 50-55 cm är en bra höjd för de flesta soffor.

Material

Nästa sak du behöver tänka på är vilket material du vill att din soffa ska vara gjord av. Det finns många olika alternativ, men de mest populära är korg och rotting. Något som Carl Hansen & Søn verkligen gör med stil. Korg är en typ av väv som tillverkas av naturmaterial som pil eller bambu. Rotting är en vinstock som växer i tropiska områden. Den är också mycket stark och flexibel, vilket gör den till ett idealiskt material för möbler. Både korg och rotting är mycket hållbara och kan hålla i många år om de tas om hand på rätt sätt.

Stil

Du bör välja en utomhussoffa som passar din personliga stil, precis som alla andra möbler. Föredrar du ett mer modernt utseende eller en mer traditionell stil? Tänk på de andra möblerna och inredningen i ditt uterum och försök hitta en soffa som passar till dem.

Komfort

Bara för att det är utomhus betyder det inte att du ska behöva offra komfort. Leta efter en soffa med kuddar som är mjuka men ändå stöttande, så att du kan koppla av med stil. Carl Hansen & Søn har lång erfarenhet av att designa båda snygga och bekväma inne och utemöbler.

Hållbarhet

Du vill ha en utomhussoffa som tål väder och vind, oavsett om den är tillverkad av väderbeständigt material eller har en hållbar yta. Leta efter en soffa som är byggd för att hålla länge och som inte visar slitage av att vara utomhus.

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum