Upplands Väsby kommun

Näringslivet får möjlighet att sponsra ishallen

Dela

Näringslivet ska erbjudas möjligheten att sponsra ishallen i Vilundaparken. Upplands Väsby kommun prövar för första gången att låta företag och organisationer sponsra idrotten och samtidigt namnge Vilundaparkens ishall.

Snart kan Vilundaparkens ishall få namn efter en sponsor. Den som lever upp till kommunens krav på etiska, miljömässiga och arbetsrättsliga hänsyn, och dessutom ett tilltalande namn på ishallen, kan få skriva ett sponsoravtal med Upplands Väsby kommun. Kommunstyrelsen godkände på måndagen förslaget att annonsera om möjligheten att sponsra ishallen.

- Genom sponsring ser vi möjligheter att få mer ekonomiska resurser till ungdomsidrotten. Samtidigt som en sponsor får möjlighet att stärka sitt varumärke så bygger vi ett starkare varumärke för hela Upplands Väsby kommun, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

Upplands Väsby kommun äger och förvaltar ett antal idrottshallar. Intresset från näringslivet för att exponera varumärkes-  eller företagsnamn på idrottsanläggningar är stort och ökar, men har ännu inte prövats i Upplands Väsby. En utvärderingsgrupp bestående av tjänstemän i Upplands Väsby kommun kommer att gå igenom intressanmälningarna och lämna förslag till kommunstyrelsen för beslut.

- För kommunen är det viktigt att sponsring kan ske på ett sådant sätt att allmänhetens förtroende för kommunens oberoende, objektivitet och opartiskhet inte rubbas. Det är också viktigt för oss att processen präglas av öppenhet och kan granskas, säger ekonomidirektör Derk de Beer som kommer att sitta med i utvärderingsgruppen.

Möjligheten att lämna in en intressanmälan kommer att annonseras på kommunens webbplats.

Kontakter

Andrea Möllerberg (VB)Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

070-873 21 22

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum