Linköpings kommun

Näringslivet ges möjlighet till nedsatta eller efterskänkta avgifter

Dela

Den senaste tidens utveckling av pandemin och de nu vidtagna och därefter förlängda restriktionerna drabbar företag som redan haft det svårt under våren. Kommunfullmäktige beslutade därför idag att ge nämnderna tillfällig befogenhet att sätta ned eller helt efterge avgifter för näringslivet.

Sedan i mitten av mars 2020 har förutsättningarna för näringslivet i Linköping förändrats helt med anledning av att spridningen av coronaviruset, covid-19, tog fart i Sverige.

- Delar av Linköpings näringsliv lider oerhört under pandemin. Främst inom hotell, restaurang och handel. Många som drabbades hårt i våras har det ännu tuffare nu. Från kommunens sida vill vi göra det vi kan för att stötta och inte minst bidra till en levande stadskärna även efter pandemin, förklarar Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunfullmäktige beslutade därför idag att ge nämnderna en tillfällig befogenhet att under 2020 besluta om nedsättning eller efterskänkande av avgifter enligt kommunens taxor, i syfte att ge allmänt stöd till näringslivet. De kommunala nämnder som har den här typen av avgifter mot näringslivet är social- och omsorgsnämnden, samhällsbyggnadsnämnden samt bygg och miljönämnden.

- Jag hoppas att detta blir en av pusselbitarna som bidrar till att så många företag som möjligt överlever pandemin. Men också att vårt näringsliv ser att kommunen gör vad vi kan för att stötta företagen och att vi därmed också bidrar till att skapa lite framtidstro, avslutar Niklas Borg.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum