Linköpings kommun

Näringslivet vill ha bättre service i enkät

Dela

Linköping har tappat lite poäng i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet, men ligger fortfarande något över genomsnittet för Sveriges kommuner. Linköpings kommun kommer att arbeta långsiktigt för att förbättra service och bemötande.

Svenskt näringsliv har just släppt 2016 års enkätsvar från 138 företag i Linköping. Fyra saker sticker ut i jämförelse med vad företagarna i hela Sverige tycker: Man vill ha bättre förståelse hos tjänstemän och politiker, man vill ha snabbare handläggning, man vill utbilda elever om företagens roll i samhället samt man vill ha ökad tillgång på bostäder.

– Vi är tacksamma för alla synpunkter på hur företagen upplever att det är att verka i vår kommun. Vi tar självklart till oss dessa viktiga signaler och skall på olika sätt verka för en förbättring i det kommande arbetet med att förbättra företagsklimatet, säger kommunalrådet Christer Mård (L).

I poäng räknat tappar Linköping från 3,64 förra året till 3,39 i år. Bäst värde i regionen får Ydre och Åtvidaberg, båda med 3,96.

En av de förändringar som syns i årets mätning är att företagarna ger en mindre positiv bedömning av kommunens tjänstemäns attityder till företagande.

– Tillväxt i näringslivet är en av hörnstenarna för en fortsatt positiv utveckling i Linköping. Vi har sett tendenser till detta tidigare och därför har vi, på uppdrag av Kommunstyrelsen, initierat ett arbete för att skapa bättre service och bemötande av företagen. Det är ett viktigt och långsiktigt arbete där vi skapar en fördjupad och mångsidig dialog mellan kommun och näringsliv, säger Linköpings kommuns näringslivschef, Yvonne Rosmark.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum