Linköpings kommun

Näringslivsdagen ska locka till dialog

Dela

På torsdag den 15 februari är det dags för den årliga näringslivsdagen i Linköping. Årets tema är "Konsten att ligga i framkant" och fokus ligger på dialog och samtal kring näringslivets och stadens utveckling.

– Jag ser framemot en dag med intressanta framtidsspaningar, samtal och nya insikter, säger näringslivsdirektör Pia Carlgren, som tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund inleder dagen.

Årets huvudtalare är Mats Olsson från Kairos Future. Han kommer att ge en framtidsspaning för 2018, som Kairos Future kallar Uppvaknandets år. Näringslivsdagen kommer även att hylla alla Linköpingsföretag som prisats under 2017. Dessutom berättar tre Linköpingsföretag hur de gör för att ligga i framkant.

I år finns det större luckor i programmet för att deltagarna ska ha fler möjligheter till dialog och nätverkande.

– En feedback från tidigare i år har varit att deltagare och företag önskat att det finns större möjlighet till samtal med både politiker och tjänstepersoner. Därför har vi skapat fem stationer för dialog, så kallade ”Open space”, där deltagarna har gott om tid att ställa frågor till politiker och experter. Dessutom kommer vi att lyfta några av frågorna från samtalen i en avslutande paneldiskussion, säger näringslivsutvecklare Erik Åqvist.

Media är välkommen att delta under hela eller delar av dagen.

Tid: torsdag 15 februari klockan 08.00-13.30
Plats: Cupolen, Majgatan 4 i Linköping

Programmet för näringslivsdagen 2018

Open space stationer:

  • Politik
  • Företagsservice och upphandling
  • Samhällsbyggnad och Ostlänken
  • Finansiering och internationellt
  • LiU, kluster och utvecklingsmiljöer

För mer information kontakta näringslivsdirektör Pia Carlgren, telefon 013-20 74 66 eller Erik Åqvist, näringslivsutvecklare och projektledare för Näringslivsdagen, telefon: 013-26 25 36 eller erik.aqvist@linkoping.se

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum