Enköpings kommun

Näringslivsråd startar i Enköping

Dela

Nu startas ett näringslivsråd i Enköping, för att fortsatt kunna utveckla näringslivsarbetet i kommunen. Initiativet kommer gemensamt från kommunens näringslivsavdelning och organisationen Företagarna.

Syftet med näringslivsrådet är att lyfta viktiga frågor för företagen i Enköping. Rådet består av företag från olika branscher och storlekar, med verksamhet i Enköpings kommun. Första gången som rådet ska mötas är den 27 januari 2022.

– Vi behöver ett forum där vi kan prata näringslivsfrågor och arbeta tillsammans för att det ska vara attraktivt och enkelt att driva företag i Enköping, säger Anna Holmström, Enköpings kommuns näringslivschef.

Tanken är att ses några gånger under året och att agendan arbetas fram gemensamt av rådets deltagare. Områden som kompetensförsörjning, företagsklimat och gemensam marknadsföring är några exempel på frågor som rådet ska lyfta.

– Samarbete är a och o om vi ska kunna lyfta företagsklimatet i Enköping. Här kommer näringslivsrådet kunna spela en viktig roll, säger Peter Book, kommunstyrelsens ordförande i Enköping.

– Ett gemensamt forum att lyfta företagarfrågor i har efterfrågats en tid, säger Företagarnas ordförande Simon Hohenthal.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum