Lernia

Näringslivssamarbete ska ge 15 personer jobb inom industrin i Sundsvall

Dela

Nouryon, Lernia och Arbetsförmedlingen har inlett ett samarbete för att utbilda femton personer i närmare ett år till processtekniska yrken inom industrin. Projektet är ett pilotprojekt för att tillsammans med Nouryon, tidigare AkzoNobel Specialty Chemicals, säkra kompetens och få in mer mångfald inom processindustrin.

Arbetsförmedlingen har sänt ut en inbjudan till 2 000 personer för att informera om rekryteringsutbildningen. Det första mötet hölls i tisdags, nästa träff är i morgon fredag hos Arbetsförmedlingen i Sundsvall.

Björn Vedin och Marcus Dimberg, sitechefer på Nouryon i Sundsvall ser båda ett stort behov av den här satsningen.

Vi står inför en stor kompetensbrist ute på marknaden och svårigheter att attrahera till yrken inom industrin. Vi har kommande pensionsavgångar på våra fabriker i Västernorrland och hoppas med detta pilotprojekt kunna nå andra målgrupper, få mer mångfald samt öka intresset för industrin, säger Björn Vedin.

Vi är stolta att kunna starta detta pilotprojekt tillsammans med Nouryon. Som många andra jobb inom tillverkningsindustrin är processoperatör ett bristyrke. Genom detta tar vi vara på den kompetens som finns och utvecklar personer till kompetenta processoperatörer. Som bemanningsbolag får jag ofta frågan om processoperatörer, svetsare och CNC operatörer, säger Mathias Lordell, utbildningskonsult på Lernia.

Utbildningen är planerad att starta i början av 2019 och inleds med att deltagarnas befintliga kunskaper testas. Utbildningen pågår i cirka 50 veckor. Teori inom processteknik varvas med praktik hos Nouryon.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WTC, Klarabergsviadukten 70, Hus D, Plan 5
111 64 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartner inom utbildning, bemanning och omställning. Lernia utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Lernia bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Brist på kvalificerade bilmekaniker när fler och fler kör el- och hybridbilar11.4.2019 10:35:53 CESTPressmeddelande

Utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle gör att bilar i allt större utsträckning gått ifrån bensin och diesel och enligt ett förslag från regeringen ska det inte gå att sälja nya fossildrivna bilar i Sverige 2030. Samtidigt förutspår Arbetsförmedlingen en stor brist på kvalificerade bilmekaniker med kompetens inom el-, hybrid- och gasbilar de kommande åren. Tanken är att en fordonsutbildning i Trollhättan ska hjälpa till att lösa problemet.

Lärarassistenter med integrationskompetens ska bli lösningen på lärarbristen1.4.2019 07:57:00 CESTPressmeddelande

Bristen på behöriga lärare i Norr- och Västerbotten är precis som i resten av landet stor. En effektiv lösning är nya yrken som lärarassistenter, som kan avlasta och frigöra tid för lärare och förskolelärare i deras dagliga arbete. Med en stor andel nyanlända elever blir kompetens inom svenska som andraspråk särskilt värdefull. Därför starar nu Lernia YH-utbildningen Lärarassistent med specialisering mot integration, i Piteå.

Reläskyddsspecialister ska hindra landet från att släckas ned – nu startar utbildning inom framtidsyrket i Göteborg28.3.2019 14:57:59 CETPressmeddelande

Vid ett långvarigt strömavbrott slås våra viktigaste samhällsfunktioner ut och kampen för överlevnad blir ett faktum. Få känner till yrket reläskyddsspecialist, men faktum är att det har en nyckelroll i att förhindra ett sådant krisscenario. Men det råder stor brist och därför startar nu Lernia en distansutbildning från Göteborg som ska utbilda framtidens specialister på reläskydd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum