Upplands Väsby kommun

Narkotikahund genomsöker Väsby

Dela

En narkotikahund kommer att genomsöka offentliga miljöer i Väsby regelbundet. Åtgärden är en av flera för att öka tryggheten i hela kommunen.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Upplands Väsby kommun arbetar vidare med trygghets- och säkerhetsskapande åtgärder i Väsby. Nu handlar det om rondering med narkotikahund i offentliga miljöer där det kan förekomma överlämningsplatser för narkotikahandel.

Narkotikahunden anlitas genom ett privat bolag. Sökningar har redan skett vid ett tillfälle vid stationsområdet där det finns rapporter om misstänkt narkotikabruk. Sökningen genomfördes kvällstid och det påträffades spår av narkotika, men inget fynd gjordes.

- Det är en självklarhet för oss att vidta de åtgärder som krävs för att göra Väsby till en plats där medborgarna är trygga. Narkotikahunden kommer att göra sökningar så länge som vi bedömer det nödvändigt för att skapa den trygghet vi eftersträvar, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Kommunen har i flera trygghetsåtgärder prioriterat området kring stationen. Området har pekats ut som otryggt av medborgare i enkäter. Nyligen installerades en ljudskrämma i garaget under messingen för att förhindra samlingar i ett av trapphusen.

Även narkotikahundens sökningar kommer att ske bland annat i stationsområdet.

- Tidigare åtgärder i området är närvaro av fältare, ordningsvakter, väktare och kameror. Det finns även ett mycket bra och uppskattat initiativ med nattvandrare som sedan över ett år tillbaka rör sig mycket i området. Till dom vill vi rikta ett stort tack, säger tf säkerhetschef Emma Rauf-Otworowski.

Om trygghetsarbetet i Upplands Väsby
Den politiska ledningen har tagit fram en flerårsplan med målet att öka tryggheten i hela kommunen under alla tider på dygnet. Framför allt handlar det om att öka permanent närvaro på platser och tider då Väsbyborna upplever störst otrygghet.
I medborgarundersökningen som gjordes sommaren 2018 var det framför allt stationsområdet som pekades ut som en otrygg plats. Efter det har kommunen vidtagit åtgärder i området, såsom närvaro av ordningsvakter. Upplands Väsby fick i höstas tillstånd från Datainspektionen att installera övervakningskameror vid stationsområdet. Kommunen har även under en längre period satsat på att förbättra belysningen i gång- och cykeltunnlar

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum