SkiStar

Närmare till Sälen och Trysil med flyg från fem svenska städer i vinter

Dela

Nu blir det både enklare och snabbare att nå Sveriges och Norges största skidorter, Sälen och Trysil, med BRA-flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö, Ängelholm och Växjö. Accessen till skidåkning i två länder blir en av världens bästa med endast 10 minuter transfertid till Sälens närmast belägna skidområde - Hundfjället och bara 40 minuter till Trysil från den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport.

- Det känns oerhört spännande att kunna presentera ytterligare ett transportsätt som förbättrar tillgängligheten för kunder från dessa stora upptagningsområden. Vi förbättrar också tillgängligheten för danska kunder som får två flyglinjer, på nära håll, att välja mellan. Med denna direkta närhet till svenska och norska fjällvärlden finns goda möjligheter att växa med nya kunder och även befintliga som väljer att besöka fjällen en gång extra under vintern, säger Mathias Lindström som är Försäljnings- och marknadsdirektör på SkiStar.

Den 22 december startar BRA-flyg sina första linjer till nya Scandinavian Mountains Airport från Stockholm-Bromma, Ängelholm och Malmö. Flyglinjerna från Göteborg och Växjö startar 26 december. Inom kort släpps möjligheterna att boka flygbiljetter och transfer.

- Att vara först ut som flygbolag till en helt ny och unik flygplats blir verkligen spännande. Jag hoppas många kommer att se fördelarna med att ta klimatkompenserat flyg direkt till skidbacken. Efterfrågan på flygresor till fjällvärlden har ökat de senaste åren, därför ser vi nu stor potential i att flyga från flera orter runt om i landet direkt till Sälen/Trysil, säger Ulrika Matsgård som är kommersiell chef för BRA.

Att förbättra tillgängligheten och enkelheten i alla led, från bokning på skistar.com till upplevelsen på plats i svenska och norska fjällen är ett stort utvecklingsområde för SkiStar. Under våren blev skistar.com utsedd till Sveriges bästa sajt, där enkelheten var avgörande enligt juryn.

Korta fakta om Scandinavian Mountains Airport - Sälen/Trysil

● Flygplatsen ligger på gränsen till Norge och är den första som byggs i Sverige på 20 år.

● Helt privatägd av 33 företag.

● Terminalbyggnaden har fyra gater och innehåller bl.a. café, taxfreebutik och shop.

● Ska förse Sveriges största skidområde Sälen och Norges största skidort Trysil med internationella gäster.

● Transfertiden till det närmaste skidområdet i Sälen är 12 minuter. Till Trysil tar transfern 40 minuter.

● Regionen är Skandinaviens största vinterdestination. Här finns fyra skidorter med mer än 100 000 bäddar i hotell,

lägenheter och stugor.

● Under vintersäsongen uppgår antal övernattningar till över 7 miljoner.

● Området erbjuder 250 pister och ett enormt utbud av restauranger, nöjen, shopping och aktiviteter.

Presskontakter Scandinavian Mountains Airport Sälen Trysil

Brett Weihart, vd +46 (0)76 628 96 94, brett.weihart@scandinavianmountains.se

Anders Bjernulf, tf. Kommunikationschef +46 (0)70 237 95 00, anders.bjernulf@scandinavianmountains.se

Presskontakter BRA

Ulrika Matsgård, kommersiell chef BRA, +46 (0)70 699 49 49, ulrika.matsgard@flygbra.se

Jim Hofverberg, kommunikationschef, +46 (0)73 988 84 79, jim.hofverberg@flygbra.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

SkiStar
SkiStar
Sälfjällsgården
780 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 49 %, i Norge 30 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i två segment; Drift av skidanläggningar och Fastighetsutveckling & exploatering.

Bilder och filmer i SkiStars pressrum är fria för publicering tillsammans med information om SkiStar och/eller SkiStars destinationer och produkter.

Följ SkiStar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SkiStar

Attraktiv arbetsgivare för unga åker ut på rekryteringsturné19.8.2019 14:15:28 CESTPressmeddelande

Det är populärt att söka jobb i svenska och norska fjällvärlden och just nu pågår rekryteringen av vinterns nya medarbetare. Nytt för i år är att söka vinterns nya medarbetare genom att besöka utvalda städer. Det är Karlstad, Göteborg, Helsingborg, Linköping, Stockholm, Gävle och Östersund som får besök av SkiStars rekryterare. Reseföretaget SkiStar har gett över 11 000 unga mellan 18 – 24 år arbete de senaste 10 åren och får varje år in tusentals nya ansökningar.

Nu lanserar SAS flyglinjer från Danmark och England till den nya flygplatsen mellan Sälen och Trysil12.8.2019 09:15:02 CESTPressmeddelande

SAS satsar på Sveriges och Norges största skidorter Sälen och Trysil genom att redan från start i december, när nya flygplatsen invigs, lansera tre flyglinjer. Den 28 december landar de första engelsmännen på nya Scandinavian Mountains Airport och redan dagen efter anländer danskar från både Köpenhamn och Ålborg. Både den danska och engelska marknaden är viktiga och har växande positiva trender.

Nu lanceres direkte fly fra København og Aalborg med SAS til Sälen og Trysil12.8.2019 09:13:26 CESTPressmeddelande

Nu bliver det både nemmere og hurtigere at komme til Sveriges og Norges største skisportssteder, Sälen og Trysil, med direkte fly fra København og Aalborg. Adgangen til skiløb i de to lande bliver blandt de bedste i verden med blot 10 minutters transporttid til Sälens nærmest beliggende skiområde Hundfjället, og blot 40 minutter til Trysil fra den nye lufthavn Scandinavian Mountains Airport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum