Brynäs IF

Nästa steg för damverksamheten

Dela

Brynäs IF ledning och styrelse har under en tid sett över föreningens dam-verksamhet och ett första steg var att bilda en arbetsgrupp som nu har arbetat under period och nu har gruppen kommit fram till flera slutsatser.

Brynäs IF ledning och styrelse har under en tid sett över föreningens dam-verksamhet och ett första steg var att bilda en arbetsgrupp. Arbetsgruppen har bestått av både spelare, styrelsemedlemmar och medlemmar ur Brynäs IF ledningsgrupp. Arbetsgruppens arbete har varit igång under period och nu har gruppen kommit fram till flera slutsatser.

-Vi har under våra inledande möten arbetat med frågor som rör nuläget, rekrytering inför säsongen 18/19, budget och vi har även pratat om framtida strategier för hur vi kan utveckla organisationen långsiktigt. Nu har vi landat i några direkta åtgärder som vi redan idag sätter igång att arbeta med i organisationen, berättar Andreas Dackell, styrelseledamot i Brynäs IF och medlem i arbetsgruppen.

Arbetsgruppen har kommit fram till att prioritera följande:

1. En rekryteringsgrupp tillsätts för att säkra arbetet med rekryteringen inför säsongen 18/19.

2. Brynäs IF förstärker och säkrar från kommande säsong att alla damspelare får allt material de behöver för sitt hockeyutövande. Mattias Pettersson blir Brynäs IF övergripande materialansvarige och kommer att leda arbetet för båda representationslagen.

3. Brynäs IF:s fystränare Magnus Ågren kommer med start kommande säsong att ansvara för SDHL-lagets fysträningsupplägg.

4. Brynäs IF ungdomsansvarige Henrik Glaas tar taktpinnen för att driva föreningens arbete vidare för att ta nästa steg i den påbörjade tjej- satsning i hockeyregionen. Målet är att på sikt skapa en liknande utvecklingsmodell som idag finns för pojkar i hockey-Gästrikland.


Arbetsgruppen för damgruppen avslutas nu och kommer att ersättas i och med att Michael Campese tillträder som ny klubbdirektör på måndag 7 maj. Michael Campese kommer driva arbetsprocessen vidare tillsammans med organisationen, Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärke, och Andreas Dackell som är sportsligt ansvarig från Brynäs IF:s styrelse. 

-Vi kommer fortsätta arbetet utifrån de underlag som arbetsgruppen har förberett och nu är det viktigt att vi visar både handling och långsiktighet i vårt arbete. För oss är det såklart beklagligt att starka enskilda spelar-profiler har valt att gå till andra klubbar, det är synd att de lämnar men nu startar en resa som föreningen ska ta för att långsiktigt stärka verksamheten. Tillsammans ska vi så snart som möjligt presentera en långsiktig verksamhetsplan som gör att verksamheten bedrivs med en stabil och säker bas framöver, säger Michael Campese, tillträdande klubbdirektör för Brynäs IF.

Nyckelord

Kontakter

Tillträdande Michael Campese 073-4148609

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum