Svenska Cykelförbundet

Nathalie Eklund och Jacob Ahlsson imponerade på tempo-SM

Dela

Nathalie Eklund och Jacob Ahlsson fick upp var sitt imponerande tempolopp som gav SM-guld under torsdagen i lilla Björklinge norr om Uppsala.

Belåten och extremt formstark Nathalie Eklund.
Belåten och extremt formstark Nathalie Eklund.

För en dryg vecka sedan ville Nathalie Eklund, Sigtuna Arlanda Märsta Cykelklubb, inte ens tävla för allt kändes så tungt och dåligt. Nu toppade hon fyra av fyra (!) segrar med sitt spanska team i ett portugisiskt etapplopp med att vinna SM-guldet i tempo i lilla Björklinge norr om Uppsala.

Det blev till sist rätt bred marginal ner till WWT-cyklisten Julia Borgström, som har haft en fantastiskt fin säsong och nu var bästa U23-cyklist.

Nathalie Eklunds livs form kom när hon minst anade det.

”Ja, jag hade haft så mycket problem under våren; med sjukdomar i flera omgångar, småskavanker och så när jag har varit på väg mot något skapligt har materialet strulat. Jag har liksom aldrig fått till det och innan etapploppet i Portugal så grät jag i telefonen och sa att jag inte ville åka ner och köra. Mina lagkamrater övertalade mig. De sa att jag behövdes för laget – och det är jag ju glad för i dag”, ler Nathlalie Eklund.

I SM-tempot hade hon ingen exakt koll på hur det låg till vid vändningen men känslan var god.

”Jag fick ju inga tider utan kunde bara jämföra lite hur det såg ut. Det kändes som att jag hade ganska bra flyt på utvägen med sida med så i början av tillbaka kunde jag ta det lite lugnare för att orka ändå in. Jag var aldrig riktigt säker förrän i mål, men det var ett helt okej lopp.”

Vid vändningen i herrloppet talade allt för en grymt jämn duell mellan fyra cyklister. När 2022 års SM-tempo närmade sig målet handlade det bara om en enda; Motalas Jacob Ahlsson kom upp med en monsteravslutning. Och Södertäljecyklisten Edvin Lovidius knep lite överraskande silvret i herrar elit samt U23-tröjan. Starkt det också! Juniorguldet fixade CK Ringens Axel Gilljam.

”Jag hörde att jag var lite efter i vändningen men det var bara att köra hela vägen in. Jag sparade också lite på vägen ut för jag trodde nästan att det skulle vara motvind, men i dag kändes det som medvind. det kändes bara så jäkla skönt att cykla i dag. Det kändes helt perfekt hela vägen tillbaka. Det är inte ofta man har de benen”, ler  Ahlsson.

Text och foto: Tomas Larsson/SCF

Allt är fritt för publicering, liksom material och längre texter på SCF.se, men ange fotocred Svenska Cykelförbundet.

Bilder

Belåten och extremt formstark Nathalie Eklund.
Belåten och extremt formstark Nathalie Eklund.
Ladda ned bild
Laddad Jacob Ahlsson vi start.
Laddad Jacob Ahlsson vi start.
Ladda ned bild
Jacob Ahlsson vid medaljpodiet tillsammans med Edvin lovidius och Tobias Ludvigsson.
Jacob Ahlsson vid medaljpodiet tillsammans med Edvin lovidius och Tobias Ludvigsson.
Ladda ned bild

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum