Lidl Sverige

Nathalié Teodorson är Lidls Mästare 2018

Dela

Vinnaren av matlagningstävlingen ”Lidls Mästare 2018” är nu utsedd. I finalen möttes Anna Nilsson från Malmö och Nathalie Teodorson från Skara för att göra upp om titeln samt förstapriset - resecheckar till ett värde av 15 000 och köksutrustning från Lidl. Finalen avgjordes på PS Matsal i Stockholm, där Nathalié tog hem vinsten efter en jämn kamp.

Nathalié Teodorson är Lidls Mästare 2018
Nathalié Teodorson är Lidls Mästare 2018

Under långa 13 veckor har duktiga hemmakockar från hela landet tävlat i vem som lagar bäst mat. I slutet var det 31-åriga Nathalié Teodorson från Skara som lyckades behålla lugnet under den 90 minuter långa finaltävlingen. De vinnande rätterna var en pocherad torsk med broccoli- och blomkålsmash, friterad kapris och rödbeta samt en chokladmousse med rostad vit choklad och basilikasocker.

- Att vinna känns helt fantastisk, jag är mållös. Jag trodde aldrig att jag skulle ta det, speciellt med tanke på att Anna är så himla duktig. Det här är en upplevelse jag kommer bära med mig resten av livet, säger Nathalié Teodorson.

Finalisterna fick i uppgift att laga två olika rätter utifrån från en ”mystery box” bestående av sex stycken ingredienser ur Lidls sortiment, bland annat av blomkål, choklad och färsk basilika. De tävlande hade även tillgång till ett fullt utrustat kök, skafferi samt kylvaror för att tillreda sina rätter.

Totalt skickades över 350 bidrag in till tävlingen, som pågått på Instagram under 13 veckor. Förutom titeln Lidls Mästare, var priset även resecheckar till ett värde av 15 000 kr samt köksutrustning från Lidl och möjligheten att få egna recept publicerade i Lids kanaler.

Juryn, bestående av Sverige Mästerkock 2016, Catarina König och Daniel Lakatosz, som kom på andra plats samma år, samt två representanter från Lidl, korade Nathalie som vinnare.

– Jag är väldigt imponerad av hur våra finalister levererade och över de bidrag vi fått in, det visar verkligen på hög kreativitet hos amatörkockarna runt om i hela Sverige. Jag är också stolt över vilka fantastiska rätter båda finalisterna trollade fram utifrån våra fina råvaror. De gjorde det inte lätt för oss i juryn att bestämma oss för en vinnare, det var otroligt jämnt, säger Bella Goldman, marknads- och kommunikationsdirektör på Lidl Sverige
Inspelningen av tävlingen samt vinnarrecept finns att se i Lidls egna kanaler.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nathalié Teodorson är Lidls Mästare 2018
Nathalié Teodorson är Lidls Mästare 2018
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 194 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl tog bort plasten runt tulpanbuketterna: Minskade plastanvändningen med 2,6 ton21.4.2020 07:00:03 CESTPressmeddelande

Genom att ta bort plasten från svenskarnas favoritvårtecken, tulpanerna, har Lidl sparat mer än 2,6 ton plast hittills under 2020. Svenska Lidl fortsätter sitt arbete med att minska användningen av engångsplast i sina förpackningar. Målet är att 100 procent av all plast ska vara återvinningsbar 2025 samtidigt som den totala plastanvändningen ska minskas med 20 procent.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum