Linköpings kommun

Nationaldagsfirande med något för alla

Dela

Linköpings nationaldagsfirande hålls traditionsenligt i Valla den 6 juni. Förra årets populära konferencier Ayla Kabaca gästar oss igen och bjuder även i år upp till allsång. På nationaldagen välkomnar även Linköpings kommun alla som har blivit svenska medborgare i kommunen under 2017.

Under nationaldagen kommer Skolmusikkåren och fanbärare på sedvanligt sätt marschera från Borggården, med en paus vid dansbanan/Kapellet i stadskvarteren där även Folkungagillet dansar. Firandet sker sedan på Valla gård, Friluftsmuseet Gamla Linköping.

Ayla Kabaca, programledare i TV och radio, sångerska och skådespelerska, är tillbaka som konferencier för nationaldagsfirandet och med sig har hon sitt husband. På stora scenen uppträder även jazzgruppen Giant steps och sånggruppen This´n That från Kulturskolan.

Programmet för nationaldagsfirandet innehåller något för hela familjen; bland annat prova på-aktiviteter, pyssel, ponnyridning och flera utställare. Nytt för i år är en barnscen i Lill-Valla. Där visas ett smakprov ur sommarens familjeföreställning ”Pelle Svanslös” samt sång-, teater- och dramaövningar ledda av teaterpedagog/skådespelare.

Det fullständiga programmet släpps inom kort och kommer att finnas tillgängligt på www.linkoping.se/nationaldagen

Klockan 10-12 på nationaldagen bjuder borgmästare Helena Balthammar in till en ceremoni för alla som har blivit svenska medborgare i kommunen under 2017. Ceremonin äger rum på Folkparksteatern, Friluftsmuseet Gamla Linköping.

För mer information om nationaldagsfirandet kontakta Claes Lauritsen, projektledare Visit Linköping & Co, telefon 013-190 00 14 eller Hanna Wihlborg, projektledare Friluftsmuseet Gamla Linköping, telefon 013-12 11 10.

För mer information om välkomstceremonin kontakta borgmästare Helena Balthammar, telefon 0725 82 80 69.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum