Natur & Kultur

Natur & Kultur och Mondial har nått en förlikning 

Dela

Natur & Kultur och Mondial har kommit överens om att förlikas i domstolstvisten som rör Mondials utgivning av Erik Videgårds kokbok. Mondials kokbok återkallades från marknaden av Mondial i april.

Förlikningen innebär bland annat att Mondial inte får trycka eller sälja kokboken i nuvarande utgåva, att förlaget erlägger ersättning till Natur & Kultur för upphovsrättsligt nyttjande av texter och bilder samt viss ersättning för Natur & Kulturs rättegångskostnader.

– Genom förlikningen uppnår vi de resultat vi eftersträvade. Då är det vettigt att avsluta domstolsprocessen, säger Per Almgren, VD på Natur & Kultur.

– En förlikning är bättre för alla inblandade, även för författare och fotograf. Nu ser vi framåt istället, säger Simon Brouwers, VD på Mondial.

Kontakter

Om

Natur & Kultur
Natur & KulturVarje gång du väljer förlaget Natur & Kultur är du med och bidrar till något större. Vi är en oberoende stiftelse som ska göra skillnad i samhället. Förutom att inspirera till läsande och lärande stärker vi röster i det demokratiska samtalet genom priser, stipendier och stöd. Vi ger ordet till fler.

Följ Natur & Kultur

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Natur & Kultur

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum