Spanska Turistbyrån

Naturbassänger på Kanarieöarna

Dela

På Kanarieöarna har naturen format många bassänger som är skyddade från havets strömmar och vågor. Här listar vi några av de vackraste för dem som gillar att bada i lugna vatten.

Naturbassänger  El Caletón, Garachico (Teneriffa)
Naturbassänger El Caletón, Garachico (Teneriffa)

Naturbassänger på Teneriffa.

De mest kända finns på öns norra sida. Två som ligger nära varann är Charco de La Laja och Charco del Viento. Det är två vulkaniska nyckfulla formationer. De är lätta att nå och finns i vacker natur. Stanna upp vid miradoren för att titta på vyerna. Charco del Viento har små stränder med sand.

Piscinas de Bajamar ligger ca 15 kilometer från världsarvet San Cristóbal de La Laguna. Besök gärna båda! Bassängen har en sandstrand som är skyddad från havet. Sist men inte minst, El Caletón, som ligger nära vackra byn Garachico - kanske en av de messt fotate byar på ön. Det finns flera bassänger nära havet med vackra vyer över kusten.

Naturbassänger på Gran Canaria.

Också på Gran Canaria finns de flesta på öns norra del. Här listar vi fyra, som ligger mellan Las Palmas och Agaete. Närmast Las Palmas finns Los Charcones, i Arucas, lätt tillgänglig från motorväg GC-2. En av de tre bassängerna Los Charcones är speciellt lämpad för barn.Charco de San Lorenzo ligger 5 kilometer längre bort, på Moya.

Och ännu en mil på vägen finns Roque Prieto, i kommunen Santa María de Guía. Den ligger mer avsides än de andra och är en perfekt plats för att koppla av. Nära Agaete finns Salinas de Agaete, lätt tilgänglig från stadens hamn. Platsens tre bassänger är skydda från havet av borgliknande kipppor.

Naturbassänger på El Hierro.

Denna lilla ö är en nyckfull vulkanisk formation hela den och vulkanerna har format mycket vackra bassänger, spridda över ön. Reser du med barn ska du besöka La Maceta, i Frontera. En lite annorluda plats med intressanta omgivningar är Pozo de las Calcosas, nära Valverde. Det är en liten bukt skyddad från havet av en klippvägg. Fiskare i området har byggt små egendomilga hus med vulkanisk sten. Nära finns bassängerna i La Caleta. Här har man använt de naturliga former för att poolerna ska vara lätta att nå utan att behöva gå på klipporna. 

Naturbassänger på La Palma.

En riktig bra plan för dagen är att vandra på öns naturparker (Bosque de Los Tilos!) och slappna av på någon av öns naturbassänger, de flesta på norra delan av ön, till exempel stora Charco Azul, i San Andrés y Sauces. En mil längre bort finns La Fajana, perfekt för barnfamiljer.

Naturbassänger på Lanzarote.

Punta Mujeres finns på en fiskehamn på nordöstra Lanzarote och liknar en naturens vattenpark. För en isolerad plats kan du bege dig till Los Charcones, på öns södra del. Här får man tänka på att vägen dit kan vara lite komplicerad och man ska se upp för havet också. Men det är imponerande vackert!

Naturbassänger på Fuerteventura.

Ön är känd för sina långa stränder med ljus sand och kusterna har inte så många klippiga formationer. Men på Betancuria finns det en sex kilometer lång sträcka med bassänger och havsvikar där det formas många bassänger under lågvattnen. De kallas Aguas Verdes. Känner du till holmen Lobos? Det är en liten ö, nästan obebodd. Här finns det också natursköna bassänger. 20 minuter med båt från Corralejo.

Naturbassänger på La Gomera.

Nära Valle Gran Rey finns Charco del Conde, som är öns populäraste naturbassäng. Speciellt omtyckt av barnfamilje.

För mer info hittar ni en längre version av denna artikel på engelska på Spain.info.

Råd för en säker resa i Spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Naturbassänger  El Caletón, Garachico (Teneriffa)
Naturbassänger El Caletón, Garachico (Teneriffa)
Ladda ned bild
Naturbassänger  i Agaete (Gran Canaria)
Naturbassänger i Agaete (Gran Canaria)
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum