Region Örebro län

Naturen ska komma närmare invånarna med hjälp av bidrag från Region Örebro län

Dela
Region Örebro län vill bidra till att den vackra natur som finns i länet ska vara lättillgänglig för invånare och besökare. För att nå den ambitionen ger regionala tillväxtnämnden 730 000 kronor i bidrag till föreningen Hopajola och dess verksamhet.

- Hopajolas verksamhet har vuxit under flera år och nu finns ett behov av att växla upp arbetet ytterligare. Det ska vara lätt för våra länsinvånare att hitta ut i naturen för att där kunna njuta av olika aktiviteter, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Bakom den ideella föreningen Hopajola står samtliga tolv kommuner i Örebro län, Region Örebro län, Naturskyddsföreningens lokala kretsar samt länsförbund i Örebro län. Föreningen, som fungerar som ett nav för ideella aktörer som verkar för ökat friluftsliv, ger två gånger per år ut ett guideprogram som fungerar som en guide till länets natur.

- Förutom guideprogrammet driver Hopajola även två projekt för att göra naturen mer tillgänglig. Det handlar dels om att genomföra så kallade tillgänglighetsguidningar, dels om att arrangera friluftsdagar för skolklasser, säger Irén Lejegren.

År 2023 planeras för åtta stycken tillgänglighetsguidningar och för friluftsdagar för 20 skolklasser fördelade över skolor i hela länet.

Av de 730 000 kronor som Hopajola beviljas är 305 000 att betrakta som verksamhetsbidrag. 340 000 kronor ska användas till skolklassernas friluftdagar och 85 000 kronor ska användas till de tillgänglighetsanpassade guidningarna.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Sugen på solceller? Fråga din kommun!23.5.2023 07:40:00 CEST | Pressmeddelande

Utbyggnaden av solel fortsätter att öka i snabb takt i Örebro län, där den totala installerade effekten ökade med 58 procent från föregående år. Högre elpriser ökar efterfrågan och intresset att installera solceller på sin egen fastighet, men det kan vara lätt att glömma bort att undersöka vad som gäller inför en installation. Oavsett om bygglov krävs eller inte så ska en installation alltid utformas med varsamhet. Kontakta din kommun i ett tidigt skede för att vara på den säkra sidan att det blir rätt.

Pressinbjudan: Kollegor från Tanzania i erfarenhetsutbyte med Region Örebro län12.5.2023 13:43:45 CEST | Pressinbjudan

Nästa vecka får vi i Region Örebro län besök från Tanzania. Det är Ezra Pharies Ngereza, Tekla Paul Mlysnsi och John Deogratius som jobbar med välfärdsfrågor i Kinondoni som ligger i utkanten av Dar-Es-Salam. De är bland annat intresserade av att utbyta erfarenheter i arbetet för att främja jämställdhet, stötta familjer och se hur vi arbetar med stöd till barn med funktionsnedsättning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum