Naturvetarna

Naturvetarna för dialog med Region Gotland om att utveckla vården

Dela

När den medicinska och tekniska utvecklingen inom hälso- och sjukvård leder till organisatoriska förändringar kommer den stora framtida utmaningen att vara kompetensförsörjning. I förbundets satsning på hälso- och sjukvårdssektorn besöker därför Naturvetarna i dag Region Gotland för att genom dialog synliggöra vikten av naturvetares kompetens inom sektorn.

-          Idag finns 10 000 naturvetare inom svensk hälso- och sjukvård. Men i framtiden kommer fler att arbeta inom sektorn, säger Marita Teräs, utredare på Naturvetarna.

Av naturvetare inom hälso- och sjukvården idag har 4 av 10 legitimation och arbetar som biomedicinska analytiker, dietister eller sjukhusfysiker. Övriga är specialiserade inom naturvetenskap, data eller medicin.

Naturvetare skapar framtidens hälso- och sjukvård. Naturvetares kompetens tas inte tillvara på ett optimalt sätt. Naturvetarnas satsning på hälso- och sjukvårdssektorn går därför ut på att synliggöra vikten av naturvetares kompetens inom sektorn.

–         ­För att förbättra vården är det nödvändigt att utveckla medarbetarna. Vi arbetar för att skapa bättre förutsättningar för de närapå tjugotalet olika naturvetaryrken som finns i regioner och landsting.

–         Med till exempel mer flexibla arbetsvillkor kan naturvetares kompetens utnyttjas på ett bättre sätt. Det leder i sin tur till en högre kvalitet i hälso- och sjukvården. Naturvetare skapar framtidens hälso- och sjukvård, säger Marita Teräs.

Föreläsning för medlemmar – media är välkommen. När Naturvetarna i dag besöker Region Gotland träffar förbundet medlemmar vid lasarettet i Visby.

I samband med besöket bjuder Naturvetarna in till föreläsningen ”Så får du den utveckling du behöver inom hälso- och sjukvården”. Föreläsningen äger rum kl 12.00-12.30 på Visby lasarett, konferenslokal: Bärnsten, S:t Göransgatan 5 i Visby. Media är välkommen att närvara vid föreläsningen.

Naturvetarnas satsning på hälso- och sjukvård. I sin satsning på hälso- och sjukvårdssektorn besöker Naturvetarna landets regioner och landsting. Förbundet för dialog med medlemmar (naturvetare), arbetsgivare och verksamhetsföreträdare samt regionpolitiker.


För vidare information, v. v. kontakta:
Marita Teräs, utredare och projektledare Naturvetarnas hälso- och sjukvårdsprojekt, tfn 073-366 24 81

Nyckelord

Kontakter

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har 33 000 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum