Naturvetarna

Naturvetarna ger facklig service åt Sveriges Veterinärförbund för deras medlemmar

Dela

Naturvetarna och Sveriges Veterinärförbund (SVF) inleder samarbete om facklig service för medlemmar i SVF.

Samarbetet innebär i huvudsak

  • att Naturvetarna genom sin verksamhet för medlemsrådgivning erbjuder facklig rådgivning åt Sveriges Veterinärförbund (SVF)
  • att SVF:s medlemmar företräds av Naturvetarna i arbetsrättsliga frågor och får samma service som Naturvetarnas medlemmar
  • att SVF:s medlemmar efter sommaren 2018 får tillgång till Naturvetarnas tjänst lönesamtalscoachning

-          För Naturvetarna är det naturligt att ge det här stödet till SVF. Veterinärer är en naturvetarprofession och vi har sedan länge en mycket god kompetens att ge service till naturvetare. Vår egen personal, ombudsmän med flera, kommer att utföra tjänsten, kommenterar Per Klingbjer, förbundsdirektör i Naturvetarna.

-          Verksamheten i Sveriges Veterinärförbund innefattar många fler delar än enbart den centrala verksamheten att ge facklig service åt medlemmarna, bland annat en omfattande professionsverksamhet. Genom samarbetet med Naturvetarna kan vi lägga våra resurser på att utveckla vår organisation, också den fackliga verksamheten, säger Ann-Louise Fredrikson, kanslichef i Sveriges Veterinärförbund.

Stöd till lokalt fackligt förtroendevalda.Samarbetet mellan de två förbunden innebär vidare attlokalt fackligt förtroendevalda inom SVF kommer att erbjudas att gå Naturvetarnas fackliga utbildningar för förtroendevalda.

Avgränsningar.Naturvetarna övertar inte pågående ärenden hos SVF. I förhandlingsfrågor tillämpas tre månaders karens och under den perioden erbjuds enbart rådgivning.

Naturvetarna förbehåller sig rätten att avgöra vad som är en arbetsrättslig fråga vid varje givet tillfälle.

En ytterligare avgränsning är att rådgivning om arbetsgivarfrågor inte ges till medlemmar i SVF som är egenföretagare eller anställd i eget företag.

Avtal. Ett avtal om samarbete gäller för två år med en ömsesidig möjlighet till uppsägning efter ett år.

- Samarbetet startar så snabbt som möjligt. Vi bedömer att det behövs 2-3 veckor för oss i Naturvetarna att rusta vår organisation efter det att avtalet nu har undertecknats, säger Per Klingbjer.

För frågor och vidare information:
Johan Ahlgren, chef Kommunikation och påverkan, Naturvetarna, tfn 08-466 24 05 eller 073-366 24 05

Nyckelord

Kontakter

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har 32 500 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

www.naturvetarna.se

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

Naturvetarna satsar på sin tidning16.2.2018 07:00Pressmeddelande

Första numret av nya Naturvetaren har släppts. Med ett mindre format, en modernare design och ett förändrat innehåll vill Naturvetarna nå fler läsare. Här kan du läsa tidningen. – Att ge ut en tidning är viktigt för Naturvetarna. Vi berättar om hur naturvetare bidrar till samhällsutvecklingen, i allt från frågor om miljö och klimat till nya smarta läkemedel och matförsörjning. Det gör tidningen intressant för fler än naturvetare, säger Johan Ahlgren, chef Kommunikation och påverkan på Naturvetarna. Tidningen speglar naturvetare i deras olika roller som till exempel forskare, rådgivare, chef, produktutvecklare och inspektör. I det första numret skriver vi om en statsinspektör på Livsmedelsverket, som jagar matfuskare. Matbedrägerier omsätter stora belopp, som inte bara gör att folk blir lurade. De riskerar också att bli sjuka av bland annat kött som har smugglats in i landet utan att det har kontrollerats av myndigheter. – Det är ett bra exempel på hur naturvetare bidrar till samhällsut

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum