Naturvetarna

Naturvetarna ger facklig service åt Sveriges Veterinärförbund för deras medlemmar

Dela

Naturvetarna och Sveriges Veterinärförbund (SVF) inleder samarbete om facklig service för medlemmar i SVF.

Samarbetet innebär i huvudsak

  • att Naturvetarna genom sin verksamhet för medlemsrådgivning erbjuder facklig rådgivning åt Sveriges Veterinärförbund (SVF)
  • att SVF:s medlemmar företräds av Naturvetarna i arbetsrättsliga frågor och får samma service som Naturvetarnas medlemmar
  • att SVF:s medlemmar efter sommaren 2018 får tillgång till Naturvetarnas tjänst lönesamtalscoachning

-          För Naturvetarna är det naturligt att ge det här stödet till SVF. Veterinärer är en naturvetarprofession och vi har sedan länge en mycket god kompetens att ge service till naturvetare. Vår egen personal, ombudsmän med flera, kommer att utföra tjänsten, kommenterar Per Klingbjer, förbundsdirektör i Naturvetarna.

-          Verksamheten i Sveriges Veterinärförbund innefattar många fler delar än enbart den centrala verksamheten att ge facklig service åt medlemmarna, bland annat en omfattande professionsverksamhet. Genom samarbetet med Naturvetarna kan vi lägga våra resurser på att utveckla vår organisation, också den fackliga verksamheten, säger Ann-Louise Fredrikson, kanslichef i Sveriges Veterinärförbund.

Stöd till lokalt fackligt förtroendevalda.Samarbetet mellan de två förbunden innebär vidare attlokalt fackligt förtroendevalda inom SVF kommer att erbjudas att gå Naturvetarnas fackliga utbildningar för förtroendevalda.

Avgränsningar.Naturvetarna övertar inte pågående ärenden hos SVF. I förhandlingsfrågor tillämpas tre månaders karens och under den perioden erbjuds enbart rådgivning.

Naturvetarna förbehåller sig rätten att avgöra vad som är en arbetsrättslig fråga vid varje givet tillfälle.

En ytterligare avgränsning är att rådgivning om arbetsgivarfrågor inte ges till medlemmar i SVF som är egenföretagare eller anställd i eget företag.

Avtal. Ett avtal om samarbete gäller för två år med en ömsesidig möjlighet till uppsägning efter ett år.

- Samarbetet startar så snabbt som möjligt. Vi bedömer att det behövs 2-3 veckor för oss i Naturvetarna att rusta vår organisation efter det att avtalet nu har undertecknats, säger Per Klingbjer.

För frågor och vidare information:
Johan Ahlgren, chef Kommunikation och påverkan, Naturvetarna, tfn 08-466 24 05 eller 073-366 24 05

Nyckelord

Kontakter

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har 32 500 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

www.naturvetarna.se

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

Naturvetarna för dialog med Region Värmland om medarbetarnas utveckling23.5.2019 08:17:00 CESTPressmeddelande

Många medarbetare vittnar om bristande utvecklingsmöjligheter inom hälso- och sjukvården, samtidigt som de medicinska och tekniska förändringarna i verksamheten sker snabbt. Arbetsgivare som Region Värmland måste bli bättre arbetsgivare och skapa förutsättningar för att attrahera, utveckla och behålla sin personal. I sin satsning på hälso- och sjukvårdssektorn besöker fackförbundet Naturvetarna i dag Region Värmland för att föra dialog om naturvetares roll och kompetens inom sektorn för att skapa en effektivare hälso- och sjukvård.

Naturvetarna för dialog med Region Stockholm om kompetensförsörjning9.5.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Ökad digitalisering, utvecklad diagnostik och fler individualiserade behandlingar gör att nya kompetenser behövs inom hälso- och sjukvården. För att klara kompetensförsörjningen och genomföra nödvändiga organisatoriska förändringar, måste regioner som arbetsgivare skapa en attraktiv och inkluderande utvecklingskultur. I Naturvetarnas satsning på hälso- och sjukvårdssektorn besöker förbundet under maj månad fyra sjukhus i Region Stockholm och för dialog om naturvetares roll och kompetens inom sektorn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum