Naturvetarna

Naturvetarna lanserar juristförsäkring

Dela

Nu kan medlemmar i Naturvetarna känna trygghet även i privatlivet. Den 1 november lanserar förbundet en juristförsäkring som kan användas i allt från att skriva samboavtal till att driva tvister hela vägen till domstol, om det behövs.

Den här försäkringen kompletterar medlemmarnas skydd i arbetslivet och ger trygghet även i vardagslivet, säger Klara Rapp, avdelningschef på Naturvetarna.

Tack vare ett samarbete med HELP Försäkring har detta blivit möjligt. Naturvetarna är det första akademikerförbundet som inför en juristförsäkring för sina medlemmar.

Det innebär att medlemmar i Naturvetarna får tillgång till en egen jurist. Det ska vara lätt att få rätt, säger Nadja Forsman, chefsjurist på HELP.

Det kan handla om allt från att en medlem har blivit lurad av en oseriös bilhandlare till överklagande av beslut från Försäkringskassan.

Här bistår vi med juridisk expertis för att medlemmen ska kunna hävda sin rätt, utan en krona i timdebitering , säger Nadja Forsman.

Under tre månader får medlemmarna pröva juristförsäkringen utan kostnad. Därefter är avgiften 35 kronor per månad, som läggs på medlemsavgiften till Naturvetarna.

För mer information: Lars-Erik Liljebäck, 073-366 24 19

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har 32 500 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

Naturvetarna satsar på sin tidning16.2.2018 07:00Pressmeddelande

Första numret av nya Naturvetaren har släppts. Med ett mindre format, en modernare design och ett förändrat innehåll vill Naturvetarna nå fler läsare. Här kan du läsa tidningen. – Att ge ut en tidning är viktigt för Naturvetarna. Vi berättar om hur naturvetare bidrar till samhällsutvecklingen, i allt från frågor om miljö och klimat till nya smarta läkemedel och matförsörjning. Det gör tidningen intressant för fler än naturvetare, säger Johan Ahlgren, chef Kommunikation och påverkan på Naturvetarna. Tidningen speglar naturvetare i deras olika roller som till exempel forskare, rådgivare, chef, produktutvecklare och inspektör. I det första numret skriver vi om en statsinspektör på Livsmedelsverket, som jagar matfuskare. Matbedrägerier omsätter stora belopp, som inte bara gör att folk blir lurade. De riskerar också att bli sjuka av bland annat kött som har smugglats in i landet utan att det har kontrollerats av myndigheter. – Det är ett bra exempel på hur naturvetare bidrar till samhällsut

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum