Naturvetarna

Naturvetarna lanserar juristförsäkring

Dela

Nu kan medlemmar i Naturvetarna känna trygghet även i privatlivet. Den 1 november lanserar förbundet en juristförsäkring som kan användas i allt från att skriva samboavtal till att driva tvister hela vägen till domstol, om det behövs.

Den här försäkringen kompletterar medlemmarnas skydd i arbetslivet och ger trygghet även i vardagslivet, säger Klara Rapp, avdelningschef på Naturvetarna.

Tack vare ett samarbete med HELP Försäkring har detta blivit möjligt. Naturvetarna är det första akademikerförbundet som inför en juristförsäkring för sina medlemmar.

Det innebär att medlemmar i Naturvetarna får tillgång till en egen jurist. Det ska vara lätt att få rätt, säger Nadja Forsman, chefsjurist på HELP.

Det kan handla om allt från att en medlem har blivit lurad av en oseriös bilhandlare till överklagande av beslut från Försäkringskassan.

Här bistår vi med juridisk expertis för att medlemmen ska kunna hävda sin rätt, utan en krona i timdebitering , säger Nadja Forsman.

Under tre månader får medlemmarna pröva juristförsäkringen utan kostnad. Därefter är avgiften 35 kronor per månad, som läggs på medlemsavgiften till Naturvetarna.

För mer information: Lars-Erik Liljebäck, 073-366 24 19

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har 33 000 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

Naturvetarna för dialog med Region Värmland om medarbetarnas utveckling23.5.2019 08:17:00 CESTPressmeddelande

Många medarbetare vittnar om bristande utvecklingsmöjligheter inom hälso- och sjukvården, samtidigt som de medicinska och tekniska förändringarna i verksamheten sker snabbt. Arbetsgivare som Region Värmland måste bli bättre arbetsgivare och skapa förutsättningar för att attrahera, utveckla och behålla sin personal. I sin satsning på hälso- och sjukvårdssektorn besöker fackförbundet Naturvetarna i dag Region Värmland för att föra dialog om naturvetares roll och kompetens inom sektorn för att skapa en effektivare hälso- och sjukvård.

Naturvetarna för dialog med Region Stockholm om kompetensförsörjning9.5.2019 06:30:00 CESTPressmeddelande

Ökad digitalisering, utvecklad diagnostik och fler individualiserade behandlingar gör att nya kompetenser behövs inom hälso- och sjukvården. För att klara kompetensförsörjningen och genomföra nödvändiga organisatoriska förändringar, måste regioner som arbetsgivare skapa en attraktiv och inkluderande utvecklingskultur. I Naturvetarnas satsning på hälso- och sjukvårdssektorn besöker förbundet under maj månad fyra sjukhus i Region Stockholm och för dialog om naturvetares roll och kompetens inom sektorn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum