Naturvetarna

Naturvetarna startar hälso- och sjukvårdsdialog i Region Halland

Dela

Halland är den första regionen Naturvetarna besöker i förbundets satsning på hälso- och sjukvårdssektorn, som startar i dag. Syftet är att genom dialog synliggöra vikten av naturvetares kompetens inom landsting och regioner.

Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar när det gäller den framtida kompetensförsörjningen. Den medicinska och tekniska utvecklingen kommer att leda till organisatoriska förändringar.

-          Vi kan förvänta oss att fler naturvetare kommer att arbeta inom hälso- och sjukvården framöver. Redan idag finns 10 000 naturvetare inom sektorn. 4 av 10 har legitimation och arbetar som biomedicinska analytiker, dietister eller sjukhusfysiker. Övriga är specialiserade inom naturvetenskap, data eller medicin, säger Marita Teräs, utredare på Naturvetarna.

Naturvetare skapar framtidens hälso- och sjukvård. Naturvetares kompetens tas inte tillvara på ett optimalt sätt. Naturvetarnas satsning på hälso- och sjukvårdssektorn går därför ut på att synliggöra vikten av naturvetares kompetens inom sektorn.

–         ­Vi arbetar för att skapa bättre förutsättningar för de mer än tjugotalet olika naturvetaryrken som finns i landsting och regioner. Med till exempel mer flexibla arbetsvillkor kan naturvetares kompetens utnyttjas på ett bättre sätt. Det leder i sin tur till en högre kvalitet i hälso- och sjukvården. Naturvetare skapar framtidens hälso- och sjukvård.

Föreläsning för medlemmar – media är välkommen. När Naturvetarna i dag besöker Region Halland träffar förbundet medlemmar vid sjukhusen i Halmstad och Varberg.

I samband med besöket i Halmstad bjuder Naturvetarna till en föreläsning med beteendevetaren och författaren Gunnel Ryner. Föreläsningen äger rum kl 12.00 på Hallands sjukhus, Galgberget vid Lasarettsvägen i Halmstad. Media är välkommen att närvara vid föreläsningen.

För vidare information, v v kontakta:

Marita Teräs, utredare, projektledare Naturvetarnas hälso- och sjukvårdssatsning, tfn 073-366 24 81

Kontakter

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har 33 000 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum