Umeå kommun

Navet morgon – guldkant för cyklister

Dela

Sharing City Umeå och simhallen Navet lanserar tillsammans fredag 11 september Navet morgon för morgonpendlande cyklister. Erbjudandet innebär dusch innan jobb och andra ärenden samt möjlighet att köpa en frukostpåse.

Navet morgon. Ett exklusivt erbjudande för cyklister med dusch och frukost.
Navet morgon. Ett exklusivt erbjudande för cyklister med dusch och frukost.

 Vi frågade cyklande umebor vad de önskar i ett framtida mobilitetsparadis runt Vasaplan och de ville ha lite mer guldkant för de som cykelpendlar till centrum året runt. Det känns därför jätteroligt att vi nu tillsammans med simhallen Navet kan erbjuda dem Navet morgon med dusch och frukostpåse på vardagar mellan kl.6 och 10 så de kan rulla in på jobbet fräscha, säger Philip Näslund, projektledare för Sharing City Umeå.

Sveriges största nod norr om Uppsala

Vasaplan har i snitt 22 000 besökare dagligen och är Sveriges största nod norr om Uppsala av resenärer av fotgängare, bussresenärer, cyklister och bilister. På Nygatan bakom Navet går ett cykelflöde med cirka 5 000 cyklister per dag under högsäsong, vilket är 1000 fler än bilister i området.

Mer hållbara resor i Umeå 

 Alltfler umebor väljer att cykla i dessa coronatider vilket är bra för folkhälsan, minskar luftföroreningar och buller samt bidrar till Umeå kommuns miljömål genom att öka alla hållbara resor från 50 procent till 65 procent till år 2025. Vi hoppas att även Navet morgon ska få fler att välja cykeln än bilen till jobbet, säger Philip Näslund.

Läs mer om erbjudandet Navet morgon som startar fredag 11 september: http://www.navet.umea.se/navetmorgon.4.22be22731742414e48f1f.html

Mer information:

Philip Näslund
projektledare
Sharing City Umeå
090-16 66 71
070-220 31 65
philip.naslund@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Navet morgon. Ett exklusivt erbjudande för cyklister med dusch och frukost.
Navet morgon. Ett exklusivt erbjudande för cyklister med dusch och frukost.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum