Svensk Handel

Nedåt för modehandeln i oktober

Dela

Stilindex från Svensk Handel Stil visar att den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 1,4 procent i oktober jämfört med samma månad förra året. Skoförsäljningen minskade med 0,7 procent under månaden.

Viktiga höstmånaderna september och oktober har båda landat på minus.
Viktiga höstmånaderna september och oktober har båda landat på minus.

Butiker och e-handel

Oktober 2019

Ackumulerat 2019

Kläder

- 1,4 %

- 1,5 %

Skor

- 0,7 %

- 4,0 %

Kommentar från Svensk Handel Stil

– Även oktober visade en nedgång i försäljningen. Därmed har de viktiga höstmånaderna september och oktober båda haft minussiffror, konstaterar Mikael Sandström, ordförande i Svensk Handel Stil.

– Om vi räknar på försäljningen i företagens fysiska butiker indikerar det en större nedgång runt 2 procent för både klädhandeln och skohandeln.

– Den här utvecklingen måste både fastighetsägarna och Handelsanställdas förbund ta till sig. De förstnämnda om de vill ha hyresgäster och facket i de kommande löneförhandlingarna, menar Mikael Sandström.

Nyckelord

Kontakter

Mikael Sandström, branschordförande Svensk Handel Stil, 070-564 03 80
Maria Sandow, kanslichef Svensk Handel Stil, 070-794 87 18
Svensk Handels pressjour, 010-471 86 50

Bilder

Viktiga höstmånaderna september och oktober har båda landat på minus.
Viktiga höstmånaderna september och oktober har båda landat på minus.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Svensk Handel
Svensk Handel
Regeringsgatan 60
103 29 Stockholm

010-47 18 500http://www.svenskhandel.se

Svensk Handel Stil är ett branschkansli för medlemsföretag i Svensk Handel vilka arbetar inom sko-, mode- och sporthandeln. Stilindex presenteras 8-10 dagar efter aktuell försäljningsmånad som en indikation på försäljningsutvecklingen. Uppgiftslämnare är flertalet kedjor i Sverige, frivilliga inköpssamarbeten samt ett antal fristående aktörer som rapporterar sin försäljning i egna butiker mätt på jämförbara enheter. Från och med mars 2018 inkluderar Stilindex även e-handelsförsäljningen bland de ingående företagen. Stilindex visar därmed fortsättningsvis på försäljningsutvecklingen för fysiska jämförbara butiker och deras e-handel sammanslaget. För insamling och bearbetning svarar HUI Research. Prenumeration via e-post kostar 995 kr ex moms. Gratis för medlemmar i Svensk Handel.

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum