Åklagarmyndigheten

Nedlagd förundersökning om grov förskingring m.m. mot politiker i Göteborg

Dela

Åklagaren har i dag onsdag den 25 maj beslutat att lägga ned förundersökningen mot en politiker i partiet Demokraterna i Göteborg. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon i eftermiddag.

Politikern har varit misstänkt för grov förskingring och andra ekonomiska oegentligheter i samband med investeringar i ädelträ i Brasilien. Under förundersökningen har företrädare för målsäganden hörts. Dessa har även bidragit med skriftlig bevisning. På motsvarande sätt har den misstänkte och annan person hörts. Även från deras håll har skriftlig bevisning överlämnats.

– Vid en samlad bedömning av den muntliga och skriftliga bevisningen kan konstateras att det saknas tillräckligt med bevisning för att kunna väcka åtal. Prognosen är att ytterligare utredningsåtgärder inte kommer att förbättra bevisläget, säger kammaråklagare Bengt-Olof Berggren vid Göteborgs åklagarkammare.

Åklagarmyndighetens ärende: AM-131426-21.

Kontakt

Kammaråklagare Bengt-Olof Berggren finns tillgänglig på telefon för eventuella frågor från media i dag kl. 13–14, 010-562 54 80.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum