Åklagarmyndigheten

Nedlagd förundersökning om misstänkt mord 2020 i Forsa, Hälsingland

Dela

En förundersökning om mord för ett dödsfall 2020 i Forsa har lagts ned. Det finns numera inga kvarstående brottsmisstankar mot den man som varit misstänkt i ärendet.

– De utredningsåtgärder som nu har vidtagits har rätat ut de frågetecken som fanns gällande dödsfallet, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund vid Åklagarkammaren i Gävle.

Samma man som misstänktes för mordet 2020 häktades i fredags som misstänkt för grov kvinnofridskränkning mot en annan kvinna. Häktningen har nu hävts av åklagare. Förundersökningsåtgärder har vidtagits som lett fram till att bevisläget mot mannen försämrats och han har försatts på fri fot under tisdagen. Förundersökningen kommer att läggas ned.

Åklagaren är inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum