Åklagarmyndigheten

Nedlagd förundersökning om misstänkt mord i Smedjebacken

Dela

Kammaråklagare Ludmila Pronko har i dag beslutat att lägga ned förundersökningen om misstänkt mord i Smedjebacken den 7 april i år. Anledningen är att det numera saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats.

Av den slutliga obduktionsrapporten framgår att fynden och omständigheterna talar för att dödsorsaken har varit förgiftning av narkotikaklassade preparat. Fynden och omständigheterna talar för att dödssättet var en olyckshändelse. Under utredningen har många förhör hållits men några konkreta uppgifter som talar emot olyckshändelse har inte framkommit.

Förundersökningen pågår dock fortfarande om misstanke om grov stöld. Beslut i åtalsfrågan kommer att fattas inom några månader.

Kontakt
Kammaråklagare Ludmila Pronko, 010-562 67 10, tillgänglig i dag klockan 15-16.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum