Åklagarmyndigheten

Nedlagd förundersökning om mord och grovt barnfridsbrott i Härnösand

Dela

Åklagaren har i dag tisdag lagt ner en förundersökning gällande mord och grovt barnfridsbrott i Härnösand den 25 juli i år.

– Utredningen har nu slutförts och visar att den misstänkte mannen berövade sin hustru livet i bostaden i deras två gemensamma barns närvaro. Mannen avslutade därefter sitt eget liv genom att hoppa från balkongen. Förundersökningen gällande mord och grovt barnfridsbrott har nu avslutats och någon alternativ gärningsman har kunnat uteslutas, säger vice chefsåklagare Karin Everitt på Åklagarkammaren i Sundsvall.

Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum