Navet AB

Negativa signaler för bygglov av lokaler

Dela
Enligt konsult- och analysföretaget Navets löpande månadsindikatorer för bygg- och fastighetsmarknaden

Enligt konsult- och analysföretaget Navets löpande månadsindikatorer för bygg- och fastighetsmarknaden, visar en sammanställning av statistik från SCB att de beviljade byggloven indikerar en nedgång för nybyggnad av lokaler. Under de senaste sex månaderna har antalet beviljade bygglov för privata respektive offentliga lokaler minskat med 13 respektive 35 procent, jämfört med föregående sexmånadersperiod. Eftersom statistiken visar antalet projekt och inte tex investeringsvolym eller kvadratmeter ska man inte tolka in för mycket i tendensen, säger Magnus Klein som är konjunkturansvarig på Navet. Utvecklingen ger ändå tydligt negativa signaler för den närmaste framtiden menar Magnus.

Källa Navet AB

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Navet AB
Navet AB
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navets affärskonsulter samskapar värden med sina kunder och utvecklar människor, företag och moderna affärssystem för bättre affärer.

Vi skapar strategiska insikter för unik kunskap och konkurrensfördelar, vi genomför förändringar och transaktioner för högre värdering och med djup verksamhets- och affärssystemkunskap hjälper vi våra kunder att nå sina mål.

Följ Navet AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum