Huddinge kommun - politik

Nej till parkeringsavgifter i Huddinge centrum och Stuvsta

Dela

I april 2021 infördes ett tidsbegränsat försök med parkeringsavgifter i stationsnära områden i mellersta Huddinge. Efter utvärdering avbryts nu försöket.

- Trots en god ambition om att förbättra tillgången på parkeringsplatser för besökande och pendlare ser vi tyvärr att parkeringsavgifterna inte förbättrat situationen i våra centrumnära områden. Vi avslutar försöket och arbetar för andra lösningar på parkeringsfrågorna, säger Love Bergström (M), ordförande i Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

Brist på parkeringsplatser är ett bekymmer både för boende och besökare i Huddinge centrum och Stuvsta. En del av problemet kan härledas till långtidsparkerande och avgifter infördes under en försöksperiod för att öka omsättningen på parkerade bilar i dessa områden.

Det har varit svårt att skilja på vad som är en effekt av minskat resande under pandemin och vad som kan härledas till avgifterna men någon markant förbättring har oavsett inte skett. Det har även inkommit synpunkter och klagomål från Huddingebor som har tagits i beaktning.

Nu föreslås försöket med avgifter att avbrytas och beslut tas på fullmäktige 25 april. Arbetet med att förbättra parkeringsmöjligheterna i Huddinges stationsnära områden fortlöper och för ett par veckor sedan invigdes det nya garaget för infartsparkering i Stuvsta.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum