Europaparlamentet

Nellie från Kalmar representerar Sverige i Konferensen om Europas framtid

Dela

Den 17–19 september sammanträder den första av de medborgarpaneler som ska bidra till att forma EU:s framtid. Nellie från Kalmar är en av 200 slumpmässigt utvalda EU-medborgare som kommer att delta i panelen, på plats i Europaparlamentet i Strasbourg.

Syftet med Konferensen om Europas framtid är forma EU:s framtida politik, genom att låta EU:s medborgare ta fram de stora dragen och påverka vilken riktning EU ska ta. Medborgarpanelerna är en del av konferensen.

Nellie från Kalmar kommer att representera Sverige i den första medborgarpanelen, som sammanträder den 17–19 september i Strasbourg.

Hon är en av 200 EU-medborgare som slumpmässigt valts ut att delta i medborgarpanelen. Tillsammans med de övriga deltagarna kommer hon att diskutera frågor som rör en starkare ekonomi, social rättvisa, sysselsättning och utbildning, kultur, ungdomsfrågor, idrott och digital omställning. Panelen ska diskutera och lägga fram rekommendationer för diskussioner med EU-institutionerna och med andra intressenter.

– Mina förväntningar på konferensen om Europas framtid är att få ta del av perspektiv jag aldrig mött förut - 200 europeiska medborgares röster. Jag själv vill bidra med min öppna syn på oss individer, vi alla har en förmåga att göra något, litet som stort!, säger Nellie.

Totalt sammanträder fyra olika medborgarpaneler vid tre olika tillfällen i tre dagar vardera.

Bakgrund

Konferensen om Europas framtid invigdes i maj 2021. Europaparlamentet, medlemsländernas regeringar och Europeiska kommissionen har åtagit sig att lyssna på medborgarna och att inom sina respektive behörighetsområden följa upp de rekommendationer som ges. Senast våren 2022 förväntas Konferensen om Europas framtid lägga fram de slutsatser som ska visa vägen framåt för Europa.

Läs mer om medborgarpanelerna.

Läs mer om Konferensen om Europas framtid.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

Inbjudan: Hemleverans av mat och paket - vad är priset egentligen?22.10.2021 08:20:00 CEST | Pressmeddelande

Få sushin levererad till din dörr, hämta boken du beställde i morse i boxen runt hörnet... Europa står mitt i en omställning där den digitala ekonomin präglas allt mer av nätplattformar där kunder kan köpa varor eller boka tjänster genom mellanhänder. Bra för oss som konsumenter och kunder, men hur ser arbetstider, löner och andra villkor ut för dem som utför tjänsterna? Välkomna till ett digitalt panelsamtal den 25 oktober!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum