Halebop

Neonljusutställning lyser upp Slottsskogen

Dela

När ljusa sommarnätter övergått i mörka augustikvällar ställer konstnären Josefin Eklund ut sina neonskulpturer i Slottsskogen. Utställningen My World In Another World pågår bara under tre timmar den sista augusti. Ett möte mellan den lummiga naturen och det onaturliga neonet.

Foto: Tiago Kingswell
Foto: Tiago Kingswell

Utställningen äger rum den 31 augusti och består av fyra nyskapade neonskulpturer som Josefin väljer att visa i Azaleadalen i Slottsskogen, en av hennes favoritplatser i hemstaden Göteborg. Verken kommer att placeras i en formation som sätter besökaren i centrum som på så sätt blir ett med verken.

– Jag vill att betraktaren ska bli ett med verken. Att hen upplever utställningen som att gå in i en annan värld där något onaturligt möter naturen, säger Josefin Eklund som för första gången ställer ut sina verk ute i det gröna.

My World In Another World är öppen för alla och blir en unik upplevelse då utställningar med neon är ovanliga i Sverige samt att den bara pågår under några få timmar. Intresset för utställningen och över 1 500 person har anmält intresse på Facebook.

Josefin upptäckte neonljuset när hon kom över en bok om konstnären Dan Flavin. Hennes intresse och fascination för konstformen växte snabbt och hon började skapa egna neonkonstverk. Sedan dess har Josefin fått stor uppmärksamhet för sina skapelser, både i Sverige och internationellt.

Utställningen blir en av Josefins fjärde soloutställning och görs i samband med att Josefin är månadens kreatör i Halebop Creative Call. Med projektet vill mobiloperatören stötta unga talanger och möjliggöra för dem att genomföra sina idéer.

Tidigare har Josefin ställt ut konstverk på bland annat Art Basel och Fotografiska. Hon har även gjort samarbeten med företag som Google, Absolut Vodka, New Balance och flera svenska artister.

Mer information om utställningen här:
https://www.facebook.com/events/1113735458805334/

Läs mer om Josefin här:
https://www.halebop.se/creativecall/josefineklund

Kontakter

Josefin Eklund, josefineklundmail@gmail.com
Johanna Sahlman, Head of Halebop, 072-540 66 60, johanna.sahlman@halebop.se

Bilder

Foto: Tiago Kingswell
Foto: Tiago Kingswell
Ladda ned bild

Om

Halebop
Halebop
Stjärntorget 1
16979 Solna

http://www.halebop.se

Halebop är ett varumärke inom TeliaCompany och vänder sig till unga, digitala och prismedvetna kunder. Vi är en av de största mobiloperatörerna på Svenska marknaden och använder Telias nät för våra tjänster.

Följ Halebop

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Halebop

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum