Resia AB

New York - vårens hetaste weekendstad

Dela

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

– Spännande för weekendresorna är att New York tagit över guldmedaljen och knuffat ner Miami längre ner på listan. Precis som på andra platser i världen satsar New York på trendiga boutiquehotell, en mer unik upplevelse och här finns otroligt mycket att uppleva. Vi kan också konstatera att samtliga resmål på topp 3 är platser som under senare tid drabbats av diverse dåd. Ändå fortsätter de att locka svenskar, säger Lina Eklund, PR-specialist.

Heta weekendstäder på nära håll

Prag ökar hela tiden och klättrar från en sjunde till en fjärdeplats jämfört med samma period 2017. Att resmålet är prisvärt, rikt på upplevelser och endast en kort flygresa bort är faktorer som självklart spelar in. Palma de Mallorca är nykomling in på topp 10 när det gäller resor under våren. Värme tillsammans med trendiga hotell, bra shopping, strandliv och ett hett uteliv är Palmas framgångsfaktorer.

Gamla favoriter och heta nykomlingar bland vårens charterresor

– I chartervärlden är det Fuerteventura och Lanzarote som fått lämna plats åt Kap Verde och Sicilien.Kap Verde-öarna har ett stabilt klimat med värme och sol i stort sett året om. Ögruppen är dessutom ett paradis för den som gillar att surfa. Sicilien har seglat upp och fanns inte med på topp 10 under 2017. Den främsta anledningen är förmodligen att vi svenskar alltid älskat Italien och många som känner sig färdiga med fastlandet vidgar nu sina vyer. Dessutom kommer värmen relativt tidigt här under våren, säger Lina Eklund.

– Rhodos klättrar några platser och det känns som att den traditionella charterön blivit hetare. En orsak kan vara att de som tidigare reste till Turkiet vill hålla sig i närheten och därför väljer Rhodos istället. Att värmen kommer tidigt samt att charterbolagen utökat sitt utbud här spelar självklart också in. Temahotell som vuxenhotell, designhotell och familjehotell med högre standard har gått hem hos svenskarna, menar Lina Eklund.

Topplista vårens mest bokade resmål, charter 
1. Gran Canaria, 2. Mallorca, 3. Rhodos, 4. Cypern, 5. Teneriffa, 6. Kreta, 7. Thailand, 8. Kroatien, 9. Kap Verde, 10. Italien

Topplista vårens mest bokade resmål, flyg
1. New York, 2. Barcelona, 3. London, 4. Prag, 5. Miami, 6. Orlando, 7. Rom, 8. Palma, 9. Malaga, 10. Bangkok


*Bokningsstatistiken ovan är baserad på resor med avresa 1 mars till 31 maj 2018.

För mer information, kontakta gärna:

Lina Eklund, PR-specialist Resia AB, telefon: 0702-88 49 75, e-post: lina.eklund@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia AB
Resia ABResia Travel Group har skapat och driver flertalet varumärken inom resebranschen där den gemensamma nämnaren är personligt engagemang. Med branschens bästa kompetens, en utmärkande energi och stor nyfikenhet har vi som målsättning att alltid skapa överraskande bra reselösningar. För vi kan det här med resor. Vi vet vad som tillför värde när man är på resande fot. Semesterdrömmar, smidiga affärsresor, energigivande möten, gruppresor och events samt välorganiserade kongresser – vi gör skillnad tack vare våra 500 specialiserade medarbetare.

Med fäste i Skandinavien jobbar vi mot hela världen och är tillgängliga såväl online som via telefon och i butik. Vi möter våra kunder genom varumärkena Resia, Resfeber, Box Office, Bengt-Martins, Cruise Market, Rejsefeber, Reisefeber, Ticket Service, ARTE Udland och Hyttespecialisten. Huvudsätet finns i Göteborg där vårt Servicecenter stöttar kundmötet med funktioner som marknad, teknisk utveckling, ekonomi, HR, IT och säljsupport. År 2016 omsatte vi 3,6 miljarder kronor.

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

Saturday satori – trenden som ger dig ett mer balanserat liv25.9.2018 06:30Pressmeddelande

Satori är ett begrepp inom zenbuddismen och är det japanska ordet för upplysning vilket är nära besläktat med ordet för insikt. Det beskriver ett tillstånd när man är nöjd och där man slutat jaga efter status och materiella ting. Istället fokuserar man på sådant som kan ge balans och njutning. Den här trenden passar därför perfekt med resor - oavsett om det är en resa där man förflyttar sig rent fysiskt eller en inre resa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum