Norrköpings kommun

Niclas Lindahl blir ny biträdande kommundirektör

Dela

Nu är det klart vem som blir ny biträdande kommundirektör för Norrköpings kommun. Det blir Niclas Lindahl som idag är förhandlingschef på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

Niclas Lindahl. Bild: Hans Alm/SKR.
Niclas Lindahl. Bild: Hans Alm/SKR.

– Jag är glad över att kunna presentera Niclas som biträdande kommundirektör. Niclas har en gedigen erfarenhet av offentlig sektor från både lokal och nationell nivå, vilket kommer väl till pass i den här rollen. Även Niclas juridiska bakgrund blir ett bra komplement in i kommunledningsgruppen, säger kommundirektör Anna Thörn.

Som biträdande kommundirektör kommer Niclas att arbeta både som ställföreträdande för kommundirektören samt leda och utveckla arbetet inom kommunstyrelsens kontor. Kontoret innefattar sex avdelningar inom kansli, kommunikation, ekonomi, digitalisering, HR och näringsliv.

Innan Niclas började på Sveriges Kommuner och Regioner arbetade han bland annat som förhandlingschef inom Linköpings kommun.

– Jag är ödmjuk och tacksam över att få gå in i den här rollen och stödja kommundirektören och organisationen. Norrköping står inför både utmaningar och möjligheter med fokus på tillväxt för en hållbar utveckling av samhället. Det ska bli spännande att få vara en del av detta och tillsammans med nya kollegor fortsätta utvecklingen av kommunstyrelsens kontor, säger Niclas Lindahl, ny biträdande kommundirektör.

Niclas tillträder sin tjänst 1 augusti 2021.

Kontakt:
Niclas Lindahl
Titel: biträdande kommundirektör
Telefon: 0727-283139

Anna Thörn
Titel: kommundirektör
Telefon: 0730-202036

________________________________________________
Avsändare: Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

Bilder

Niclas Lindahl. Bild: Hans Alm/SKR.
Niclas Lindahl. Bild: Hans Alm/SKR.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Hur mår Norrköpings ungdomar? Resultat och analys av ungdomsenkäten Om mig17.5.2021 09:27:42 CEST | Pressmeddelande

Coronapandemin har påverkat livet och samhället på många olika sätt, inte minst för unga. En ny rapport från kommunstyrelsens kontor visar att ungdomars hälsa har påverkats både positivt och negativt av pandemin. De flesta ungdomar i Norrköping är nöjda med sin fritid och ser positivt på framtiden, samtidigt ökar den psykiska ohälsan, framförallt bland tjejer på gymnasiet.

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 187.5.2021 14:05:01 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 18. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum