Svenska Judoförbundet

Nicolina Pernheim utslagen ur Paralympics efter rekordsnabb match

Dela

Vid Paralympiska spelen i Rio de Janeiro var blinda Nicolina Pernheim ytterst nära att ta hem bronset i 63-kilosklassen. I år var det en revanschsugen Pernheim som åkte till Tokyo med siktet inställt på medalj. Drömmen om en medalj försvann dock i återkvalsmatchen där motståndaren, bara tre sekunder in i matchen, fick in ett benkast på Pernheim som gav henne ippon och därmed segern. Förlusten innebar att Paralympics var över för den här gången för Nicolina Pernheim.

Arkivbild. Foto: Sveriges Paralympiska Kommitté.
Arkivbild. Foto: Sveriges Paralympiska Kommitté.

Nicolina Pernheim fick tuffast möjliga start i årets paralympiska spel där hon i första matchen fick möta världsettan och silvermedaljören från Paralympics i Rio, Iryna Husieva från Ukraina. Pernheim inledde matchen starkast och tog den första poängen, en waza ari (halv poäng), efter att ha kastat motståndaren. Husieva kvitterade därefter med ett kast som gav waza ari. Strax efteråt gick ukrainskan till attack igen och fick till ytterligare ett kast på Pernheim vilket innebar ippon och seger till Husieva. Förlusten innebar återkval för Pernheim, där en plats i bronsmatchen stod på spel.

I återkvalet ställdes Nicolina Pernheim mot Olga Pozdnysheva från Ryssland. Matchen blev en kort historia där Pozdnysheva, bara tre sekunder in i matchen överraskade Pernheim med benkast som gav ippon. Förlusten innebär att Nicolina Pernheim utslagen ur Paralympics i Tokyo.

Spelen i Tokyo var Nicolina Pernheims fjärde Paralympics.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Arkivbild. Foto: Sveriges Paralympiska Kommitté.
Arkivbild. Foto: Sveriges Paralympiska Kommitté.
Ladda ned bild
Foto: Alf Tornberg.
Foto: Alf Tornberg.
Ladda ned bild

Om

Svenska Judoförbundet
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans gata 7
754 60 Uppsala

+46 (0)18-430 05 10http://www.judo.se

Svenska Judoförbundet (SJF) är en medlemsstyrd organisation som består av ca 20 000 medlemmar organiserade i omkring 160 klubbar. Svenska Judoförbundet verkar för att utvecklingen inom judo i Sverige ska gå framåt och har som syfte att främja medlemsklubbarnas verksamhet såväl som den nationella och internationella verksamheten. SJF arbetar för en jämställd judomiljö där alla som vill ska kunna delta. SJF bedriver verksamhet från barn till veteran där majoriteten av medlemmarna är mellan 7 och 12 år. Både det svenska landslaget och paralandslaget i judo är framgångsrika internationellt och har tagit flera medaljer vid internationella mästerskap och på världstouren. www.judo.se

Följ Svenska Judoförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Judoförbundet

Ida Eriksson besegrar världsmästarinnan i sin EM-debut30.4.2022 18:20:49 CEST | Pressmeddelande

I sin senior EM-debut klev 23-åriga Ida Eriksson från Molkom rakt in i eliten. Efter en inledande seger väntade den regerande världsmästarinnan, världsettan Barbara Matic från Kroatien. En helt orädd, stark och respektlös Eriksson utmanade mästarinnan som inte hade något motmedel. Det var också Eriksson som stod för slutforceringen och i matchens allra sista sekunder kom segerkastet, waza-ari (poäng) till Eriksson och kvartsfinal säkrad. Därefter blev det tyvärr stopp för Eriksson, men en imponerande debut – blir summeringen.

Sveriges trupp till EM25.4.2022 08:59:00 CEST | Pressmeddelande

Det blir en liten trupp som representerar Sverige på EM i Sofia 29 april - 1 maj. På grund av generationsskifte samt skador i landslaget kommer endast två aktiva delta på EM - den rutinerade Tommy Macias som jagar medalj i sin nya viktklass - 81 kg och nykomlingen Ida Eriksson, - 70 kg, som gör sitt första internationella mästerskap på seniornivå. EM i Sofia blir också det första mästerskapet i blågult för den nya förbundskapten Sally Conway som tillträdde sin tjänst i januari i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum