Dramaten

Niki & The Doves hyllade samarbete med Kungliga baletten tillbaka på Dramaten

Dela

Det uppmärksammade konsert- och dansverket Tigern och Svanen hade premiär på Dramaten i våras och spelade tre helt slutsålda kvällar på Lilla Scenen. Den 2 december ges ytterligare en konsert, denna gång på Stora scenen. Biljetterna släpps idag måndag den 8 oktober klockan 12.00.

Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks
Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks

De två djuren i titel – Tigern och Svanen – står som två symboler genom styckets tre delar; Öknen, Skogen, Staden. Tigern som den tysta följeslagaren, antagonisten eller den som vilar sin nos i din handflata och Svanen, hon som bara älskar en. Under hösten ger de sig ut på Sverigeturné som avslutas på Dramaten den 2 december.

Berlinbaserade koreografen och dansaren Johnny McMillan har arbetat nära Malin Dahlström och Gustaf Karlöf från Niki & The Dove i detta allkonstverk.

Niki & The Dove 
är en svensk duo med rötterna i experimentell dansmusik, indie och teater. Bandet har uppmärksammats såväl i Sverige som utomlands. Deras senaste album Everybodys Heart Is Broken Now gjorde succé med priser som ”Årets Pop” 2017 på P3 Guld och med tre Grammis-nomineringar i kategorierna ”Årets Pop”, ”Årets Kompositör” och ”Årets Producent”. De har också gjort musiken till Ann-Sofie Bárány pjäs Fenix som spelat på Lilla scenen under hösten.

Sagt i pressen
“Svulstig Electropop i perfekt inramning… När det är över vill applåderna aldrig ta slut.” SvD

Medverkande: Niki & The Dove samt dansarna Johnny McMillan och Lea Ved, från Kungliga baletten.

Niki & The Dove – Tigern och Svanen, den 2 december, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks
Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

Grynet Molvig klar för roll i Niklas Rådströms pjäs Dövheten10.5.2019 08:58:00 CESTPressmeddelande

Som tidigare meddelats samarbetar Dramaten och Drottningholms Slottsteater i höst med Niklas Rådströms nyskrivna pjäs Dövheten om Beethoven. Nu är det klart att Grynet Molvig medverkar i uppsättningen tillsammans med Johan Rabaeus, Andreas T Olsson och Per Svensson. För regi står Peter Langdal. Urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern och premiär på Dramaten den 23 november. Biljetterna till Dramatens föreställningar är nu släppta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum