Dramaten

Niki & The Doves hyllade samarbete med Kungliga baletten tillbaka på Dramaten

Dela

Det uppmärksammade konsert- och dansverket Tigern och Svanen hade premiär på Dramaten i våras och spelade tre helt slutsålda kvällar på Lilla Scenen. Den 2 december ges ytterligare en konsert, denna gång på Stora scenen. Biljetterna släpps idag måndag den 8 oktober klockan 12.00.

Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks
Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks

De två djuren i titel – Tigern och Svanen – står som två symboler genom styckets tre delar; Öknen, Skogen, Staden. Tigern som den tysta följeslagaren, antagonisten eller den som vilar sin nos i din handflata och Svanen, hon som bara älskar en. Under hösten ger de sig ut på Sverigeturné som avslutas på Dramaten den 2 december.

Berlinbaserade koreografen och dansaren Johnny McMillan har arbetat nära Malin Dahlström och Gustaf Karlöf från Niki & The Dove i detta allkonstverk.

Niki & The Dove 
är en svensk duo med rötterna i experimentell dansmusik, indie och teater. Bandet har uppmärksammats såväl i Sverige som utomlands. Deras senaste album Everybodys Heart Is Broken Now gjorde succé med priser som ”Årets Pop” 2017 på P3 Guld och med tre Grammis-nomineringar i kategorierna ”Årets Pop”, ”Årets Kompositör” och ”Årets Producent”. De har också gjort musiken till Ann-Sofie Bárány pjäs Fenix som spelat på Lilla scenen under hösten.

Sagt i pressen
“Svulstig Electropop i perfekt inramning… När det är över vill applåderna aldrig ta slut.” SvD

Medverkande: Niki & The Dove samt dansarna Johnny McMillan och Lea Ved, från Kungliga baletten.

Niki & The Dove – Tigern och Svanen, den 2 december, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks
Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum