Dramaten

Niki & The Doves hyllade samarbete med Kungliga baletten tillbaka på Dramaten

Dela

Det uppmärksammade konsert- och dansverket Tigern och Svanen hade premiär på Dramaten i våras och spelade tre helt slutsålda kvällar på Lilla Scenen. Den 2 december ges ytterligare en konsert, denna gång på Stora scenen. Biljetterna släpps idag måndag den 8 oktober klockan 12.00.

Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks
Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks

De två djuren i titel – Tigern och Svanen – står som två symboler genom styckets tre delar; Öknen, Skogen, Staden. Tigern som den tysta följeslagaren, antagonisten eller den som vilar sin nos i din handflata och Svanen, hon som bara älskar en. Under hösten ger de sig ut på Sverigeturné som avslutas på Dramaten den 2 december.

Berlinbaserade koreografen och dansaren Johnny McMillan har arbetat nära Malin Dahlström och Gustaf Karlöf från Niki & The Dove i detta allkonstverk.

Niki & The Dove 
är en svensk duo med rötterna i experimentell dansmusik, indie och teater. Bandet har uppmärksammats såväl i Sverige som utomlands. Deras senaste album Everybodys Heart Is Broken Now gjorde succé med priser som ”Årets Pop” 2017 på P3 Guld och med tre Grammis-nomineringar i kategorierna ”Årets Pop”, ”Årets Kompositör” och ”Årets Producent”. De har också gjort musiken till Ann-Sofie Bárány pjäs Fenix som spelat på Lilla scenen under hösten.

Sagt i pressen
“Svulstig Electropop i perfekt inramning… När det är över vill applåderna aldrig ta slut.” SvD

Medverkande: Niki & The Dove samt dansarna Johnny McMillan och Lea Ved, från Kungliga baletten.

Niki & The Dove – Tigern och Svanen, den 2 december, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks
Niki and the Dove. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

PRESSINBJUDAN - Dramaten bjuder in till öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Antante12.2.2019 09:58:00Pressinbjudan

Den 21 februari välkomnas press till en öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Andante, som han också regisserar. Lars Norén inleder med en kort presentation av pjäsen som är första satsen i ett verk om åldrande och avsked. Därefter fortsätter repetitionerna. Möjligheter att filma, fotografera och ta upp ljud kommer att finnas. Efter repetition finns möjlighet för intervjuer/samtal med skådespelarna. Kl. 10.45 Dörrarna till Lilla scenen öppnas Kl.11.00-11.45 Repetitioner med inledande presentation Kl. 11.45-12.30 Intervjuer med ensemble Obs! Intervjuer kan endast göras med skådespelarna. Vänligen meddela önskemål på förhand! Osa: senast fredag 15 februari till pressinbjudan@dramaten.se Varmt välkomna! Andante har urpremiär den 1 mars på Lilla scenen, medverkar gör; Marika Lindström, Per Mattsson, Sten Ljunggren, Monica Stenbeck, Carl Magnus Dellow , Erik Ehn och Nina Fex. Statister Camilla Rensgård/Siw-Marie Andersson/Nils Eklund/Alexandra Sahlman/Ella Odenholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum