SchibstedSchibsted

Niklas Hydén rekryteras till VD för nystartade Sweship

Dela

Sweship är ett helt nytt bolag för distributionslösningar inom e-handel som samägs av Schibsted och Bonnier News. Nu rekryteras Niklas Hydén till ny VD för bolaget.

Niklas Hydén
Niklas Hydén

Niklas kommer närmast från en roll som COO på Adlibris. Tidigare har han haft flera roller inom affärsutveckling på Bonnier och innan dess varit senior manager på Accenture.

- Det är otroligt spännande och kul att ta detta steg. Jag ser fram emot att starta igång bolaget tillsammans med Schibsted och Bonnier och att utveckla det därifrån med blivande kollegor och partners. Att driva utvecklingen att nå hela vägen fram till människor genom nya lösningar är en svårslagen möjlighet jag fått, säger Niklas Hydén, tillträdande VD på Sweship.

- Jag är glad att Niklas tackat ja till att axla ansvaret för Sweship. Niklas stora erfarenhet från e-handelssektorn, i kombination med hans många år inom Bonnier-koncernen, gör honom synnerligen lämpad för uppdraget. Niklas driv och energi kommer ta Sweship långt, säger Anders Eriksson, VD för Bonnier News. 

- Jag har följt och imponerats av Niklas under flera år. Han har en gedigen förståelse för vilka utmaningar som distributionsnätverk har och hur dessa bäst kan lösas. Jag är övertygad om att hans roll i Sweship kommer ta svensk e-handelsdistribution till en ny nivå, säger Raoul Grünthal, Schibsteds Sverigechef.

Sweship ska bistå den kraftigt växande e-handeln med effektiv leverans av varor till svenska hushåll. Ambitionen är att skapa helt nya möjligheter för den kraftigt växande svenska näthandeln genom att på ett effektivt och hållbart sätt nå ut med produkter hela vägen hem till kunderna. 

Niklas Hydén tillträder i mitten av april.

Samarbetet är anmält till relevanta konkurrensmyndigheter och är villkorat av dess godkännande.

För ytterligare information, kontakta: 

Niklas Hydén, tillträdande VD Sweship, 076-9414014

Anders Eriksson, VD Bonnier News, 08-738 19 21

Raoul Grünthal, VD Schibsted Sverige, 08-514 249 91 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Niklas Hydén
Niklas Hydén
Ladda ned bild
Anders Eriksson och Raoul Grünthal
Anders Eriksson och Raoul Grünthal
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Rethinking things since 1839

Schibsted kombinerar en lång och stolt publicist-tradition, som sträcker sig ända från 1800-talet, med digital innovation och entreprenörskap. Verksamheten inkluderar bland annat bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Lendo, Prisjakt och TV.nu.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Axel Lindén får Aftonbladets litteraturpris8.4.2021 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

Författaren Axel Lindén, som skrivit “Fårdagboken” och “Tillstånd”, tilldelas Aftonbladets litteraturpris 2020. “Axels Lindéns författarskap skildrar ett i grunden förtvivlat tillstånd, men också ett envist motstånd och motvallsliv. Det hanterar också, med humor, det egna hyckleriet, de alltför stora orden, politiken och den förmodade godheten”, säger Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum