Uppsala Konsert & Kongress

Nils Landgren i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress

Dela

UKK inleder en rad spännande och kreativa samarbeten under 2022. Ett av dessa är med "the man with the red horn", tillika konstnärliga ledaren för en av Tysklands största festivaler Jazz Baltica Festival och så mycket mer: Nils Landgren!

– Jag är stolt och glad över att få möjligheten att arbeta med UKK, säger Nisse från ett övergångsställe i Hamburg där han just nu befinner sig. Det finns en enorm potential i huset och det ska bli spännande och roligt att få vara en del av, och kanske till och med utvidga, den potentialen framåt! 

UKK:s vd och konstnärlige ledare Henrik Lillsjö har bjudit in Nisse för att under 2023 kuratera ett antal konserter.

– Nisse har enormt skarpa och känsliga tentakler när det kommer till nyskapande musik och han har ett exceptionellt stort kontaktnät som spänner över hela världen, säger Henrik. Att vi kontrakterat Nisse för att kurera delar av vårt program tillsammans med oss känns lyxigt och inspirerande!  

Nisse Landgrens uppdrag på UKK spänner över hela 2023. I nuläget planeras minst fyra programpunkter som alla har tre saker gemensamt: Internationellt, första gången i Sverige och gränsöverskridande. Jazz och kammarmusik i möte med andra musikaliska uttryck står i centrum. Men Nisse själv kommer inte att stå på scenen, i alla fall inte planerat. 

– De improviserade elementen är genomgående i de programförslag vi diskuterar just nu så vem vet? Kanske dyker jag upp på scenen i alla fall, avslutar Nisse innan Herr Gårman slagit om till grönt och det är dags att rusa vidare. 

Välkomna programinfiltratörer 

Uppsala Konsert & Kongress inleder en rad spännande och kreativa samarbeten under 2022. Genom samverkan med aktörer som är specialister inom sina respektive områden stärker och vässar UKK:s sin musikprofil ytterligare. Dessa specialister blir UKK:s förlängda programavdelning och kommer att infiltrera UKK:s programarbete på bästa tänkbara sätt under de kommande åren! 

Mer om Nils "Nisse" Landgren 

Trombonisten Nils "Nisse" Landgren har en ojämförlig bakgrund som musiker, solist och frontman i bl a Nils Landgren Funk Unit. I slutet av 90-talet inledde han sitt samarbete med NDR Big Band I Hamburg, först som sektionsmusiker och senare som konstnärlig rådgivare, en roll som han också axlat för den prestigefyllda Jazzfest i Berlin och för Bohuslän Big Band. 2012 tillträdde Nils som konstnärlig ledare för den tyska Jazz Baltica Festival. Han har förärats med två medaljer av Kung Carl XVI Gustaf: Litteris et Artibus och Medaljen för tonkonstens främjande. Nils är hedersdoktor vid Karlstad Universitet och professor vid Hochschule für Musik und Theatre i Hamburg. 

Mer om Nils Landgren: 
http://www.nilslandgren.com/

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Nils Landgren (foto: Nikola Stankovic) High res.
Nils Landgren (foto: Nikola Stankovic) High res.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum