Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet

Nils van der Poel är redo för världscup 2 i Stavanger

Dela

Kommande helg arrangeras världscup 2 i Sørmarka Arena / Stavanger (NOR). 10.000m står på programmet och Nils van der Poel är redo.

Foto: Bildbyrån
Bilden får inte laddas ner och användas av tredje part.
Foto: Bildbyrån Bilden får inte laddas ner och användas av tredje part.

Nils van der Poel som var överlägsen på 5000m i samband med den första världscupen för säsongen. Nils segertid noterades till 6.15,56 vilket var hela 5,37 sekunder bättre än tvåan, Ted Jan Bloemen (Kanada).

Nu väntar världscup 2 i Stavanger där favoritdistansen 10.000m står med i programmet. Detta är den enda tillfället som 10.000m genomförs i samband med världscupen. Nils har placerat sig i ett utmärkt läge och lyckas han upprepa sin presation från världscup 1 ser möjligheterna väldigt bra ut att få kvotplatser till de kommande olympiska spelen i Peking.

Det är många som önskar att få göra egna intervjuer med Nils både vad gäller inför som efter hans tävlingar. Vi har valt att "ligga lågt" och låta Nils få koncentera sig på sin uppgift. Vi kommer genomföra en öppen digital presskonferens under söndagen och där ges chansen att ställa ett antal frågor till Nils. Klockslaget är ännu ej fastställt men är man intresserad av att deltaga så lämnar man sitt intresse till mattias.hadders@swesports.org

Under världscup 2 har man också möjlighet att vara på plats för att bevaka samt delta i den virtuella mixade zonen. Den virtuella mixade zonen är öppen efter att Nils har gått i mål.

För vidare frågor och anmäla kontaktar man Ida Njåtun: speedskatingmedia@gmail.com 

Vill man komma i kontakt med våra tränare och coacher för att stämma av med de så når ni dessa på:

Johan Röjler (Personlig tränare): 073-153 92 70

Joel Eriksson: 073-181 70 94

OBS: Johan & Joel kommer inte per automatik lämna över telefonen till Nils, utan besvarar endast frågor utifrån deras perspektiv inför och efter tävlingarna.

M
er information om kommande tävling gällande allmän info, mediainfo, tv-tider och start/resultatservice finns på följande sidor.

SweSports

Viasat sänder hela världscup och 10.000m genomförs på lördagen.

Internationella Skridskounionen, ISU, (mediainfo)

Start och resultatservice

Foto: Bildbyrån
Bilden får inte laddas ner och användas av tredje part.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bildbyrån
Bilden får inte laddas ner och användas av tredje part.
Foto: Bildbyrån Bilden får inte laddas ner och användas av tredje part.
Ladda ned bild

Om

Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet
Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundethttps://www.swesports.org/
SweSports (eller Svenska Skridsko- Kälk- och Rullidrottsförbundet som är vårt juridiska namn) är ett idrottsförbund som gillar mångfald! SweSports består i dagsläget av elva olika idrotter som vi samlar inom tre idrottsområden.
SweSkating - Long Track Speedskating, Långfärdsskridsko, Short Track Speedskating
SweSliding – Alpinrodel, Banrodel, Bob, Naturrodel, Skeleton, Sledcross.
SweRolling - Inline Speedskating, Roller Derby 
 

Följ Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Skridsko-, Kälk- och Rullidrottsförbundet

Ett steg närmare en modern och konstfrusen kälksportanläggning när projektet Kälksport Hammarstrand summeras11.7.2022 10:46:27 CEST | Pressmeddelande

Sedan 31 mars 2021 har Leader 3sam-projektet Kälksport Hammarstrand undersökt vilka förutsättningar som finns för att utveckla Hammarstrands kälksportanläggning. Den 17 juni gick projektet i mål och resultatet är helt klart positivt för en framtida utveckling av kälksporten på lokalt, nationellt och internationellt plan. Förslaget är att en kortare men modern konstfrusen kälksportanläggning i betong för banrodel, bob och skeleton bör byggas i Hammarstrand. För att komma dit anser projektgruppen att ett nytt förprojekteringsprojekt bör startas för att ta vid där Kälksport Hammarstrand slutade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum